Ambasador Murphy na Kazanima: Ubistva naredio Caco, nadam se da će i to pisati

13
Radiosarajevo.ba
Ambasador Murphy na Kazanima: Ubistva naredio Caco, nadam se da će i to pisati
Foto: TW / Ambasada SAD / Michael Murphy na Kazanima

Michael Murphy, ambasador Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini, posjetio je Kazane i odao počast građanima Sarajeva koji su ubijeni tokom 1992 i 1993. godine.

Ambasada SAD u BiH na Twitteru je objavila fotografiju na kojoj ambasador Murphy odaje počast građanima Sarajeva.

Objavu ambasadora Murphyja prenosimo u cijelosti:

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Rat u BiH 1992-1995 bio je užasna tragedija. Zato je dužnost današnjih čelnika promicati pomirenje, pozivati počinitelje zločina na odgovornost, te odati priznanje i odati počast žrtvama. Nedavno sam odao počast žrtvama na Kazanima”, napisao je Murphy na Twitteru.

Ambasador Murphy je čestitao i čelnicima Sarajeva što su podigli spomen obilježje žrtvama te poručio da “pomirenje zahtijeva priznavanje svih teških istina prošlosti”.

“Spomen obilježje Kazani je nepotpuno bez imena svih žrtava i jasnog, otvorenog priznanja počinitelja zločina. Mušan Topalović Caco, komandant Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu”, dodao je ambasador Michael Murphy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije