Američka ambasada u Sarajevu izdala važno upozorenje građanima

1
Fena
Američka ambasada u Sarajevu izdala važno upozorenje građanima
Arhiv / Američka ambasada u BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini izdala je danas upozorenje na društvenim medijima u kojem poziva na oprez, i da se ne nasijeda na nuđenje usluga lažnih savjetnika za dobijanje američke useljeničke vize.

Ambasada SAD-a u Sarajevu savjetuje da se izbjegavaju pojedinci, za koje su istakli da se predstavljaju kao neko ko omogućava zvanične informacije američke vlade i koji naplaćuju novac tvrdeći da mogu povećati šanse za dobitak useljeničke vize.

Viza je poznata još kao program Lutrije Zelene karte (Diversity Immigrant Visa Program ili Green Card Lottery), a provodi ga Vlada Sjedinjenih Američkih Država s ciljem povećanja raznolikosti među useljeništvom.

Ambasada SAD: Šokirani smo i zgroženi jučerašnjim zapaljivim komentarima Izetbegovića

Ambasada SAD: Šokirani smo i zgroženi jučerašnjim zapaljivim komentarima Izetbegovića

Napomenuli su da se taksa ne plaća sve dok se ne obavi intervju za vizu te da američka administracija nikada ne traži plaćanje unaprijed čekom, uplatnicom ili bankovnim transferom.

Pozvali su građane Bosne i Hercegovine da obavijeste nadležne institucije u Bosni i Hercegovini ako su imali iskustvo s lažnim savjetodavcima.

Iz Ambasade su poručili da se informacije o dobijanju vize mogu pronaći na ovom linku.

Upozorenje o prevari: Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini upozorava javnost na postojanje...

Posted by United States Embassy to Bosnia and Herzegovina on Monday, August 1, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije