Američka ambasada u BiH: Izbori se moraju održati

0
Radiosarajevo.ba
Američka ambasada u BiH: Izbori se moraju održati
Foto: Arhiv / Ambasada SAD

Ambasada SAD-a odgovorila je na upit o propalim pregovorima u Bosni i Hercegovini.

“Na kraju vikenda imali smo paket reformi uz pomoć kojih bi se provele presude Evropskog suda za ljudska prava i omogućilo svim građanima BiH da se kandiduju za najviše funkcije u ovoj zemlji, povećao nivo transparentnosti i integriteta izbornog procesa, te unaprijedila funkcionalnost Federacije.

Nažalost, SDA i HDZ nisu postigle kompromis neophodan za finaliziranje ovog sporazuma", navodi se u odgovoru Ambasade SAD-a na upit N1.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

“Sada je na liderima ove zemlje da grade na ovim temeljima i pronađu hrabrosti da postignu kompromise koje nisu dosad, a koji moraju biti prihvaćeni u Parlamentu.

Politički lideri također moraju udvostručiti svoje napore na usvajanju mjera koje se odnose na integritet izbornog procesa što njihovi građani zahtijevaju.

Slobodni i pošteni izbori osnovno su demokratsko pravo svih građana. SAD vjeruju da se ovogodišnji izbori moraju održati na vrijeme", rekli su nam i Ambasade SAD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije