Američka ambasada: Glavna prepreka europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine je Milorad Dodik

/ Komentari (21)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Veriga

Samo promjena jedne Ustavne rijeci mijenja karakter drustva! Po Ustavu BiH se u Predsjednistvo biraju PRIPADNICI NARODA, iz FBiH po jedan Bosnjak i Hrvat, a iz Rsa Srbin, voljom gradana entiteta. Gradjanski izbor znaci da izabranik zastupa interese gradjana, a ne naroda. Ako bi se, po zahtjevu HDZa, rijec PRIPADNIK zamijenila sa PREDSTAVNIK (naroda), provodio bi se izbor po etnoteritorijalnom identitetu (uz krstenice ili partijske knjizice kao dokaz politickog identiteta ili sa vecinski nastanjene teritorije). Urusio bi se Dejtonski temelj drzave. Ugrozilo bi prava gradjana koji ne dijele taj etnoteritorijalni identitet, drzava bi se dodatno izdjelila na ‘plutajuce izborne jedinice’. Izabrani kandidat bi predstavljao interese etnicke grupe koja ga je izabrala. Bio bi to pojacani antidrzavni trojanski aparthejd!

Greske Dejton

Politicka borba za vlast je zasnovana na podjelama, mrznji, neprijateljima, strahu, neizvjesnosti, blokadama, antagonizmu, nedovrsenim ratnim ciljevima.. Mjesto da gradi drustvo i unapredjuje zivote gradjana Dejtonski kod ih unistava, siromasi, iseljava, ugnjetava, ponistava ljudska prava i slobode. Neefikasan sistem je razvio korupciju i nepotizam. Stalno na ivici rata.

Greske Dejtona

Kada bi svi gradjani imali pravo birati sve clanove predsjednistva na jednoj izbornoj jedinici, rusitelji drzave nebi imali sanse, jer je vise patriota od secesionista. Secesionisticke politike bi ostale brz mogucnosti.

Juka

***

Greske Dejtona

Dejtonski ustroj je preskup jer 2,5 miliona gradjana finansira 14 ustavnih vlada sa ministarstvima i dodatno vlasti lokalnih zajednica. Dejtonska Amerika bi proporcionalno stanovnistvu imala 1840 ustavnozakonodavnih oblasti. Dejtonom nije zavrsen rat Srbije i Hrvatske na unistenju i podjeli BiH. Nastavlja se na drugi nacin. Izvrsioci su “nacionalne stranke” sa imenom Hrvatske i Srbije, ma sta to znacilo.

Aha, vidis ti....

Pa sta je rjesenje, a dragi amerikenjci? Donesite ga kad se vec toliko ¨starate o BiH¨! Ili ukinite RS ili im dajte zeleno svjetlo da se otcijepe. To je vama kao casu vode popit, STA VI SVE PO SVIJETU RADITE....

Aleksandar iz Beograda

Kakva glupost, laž i foliranje. Dodik se uklanja za pola sata, kada bi ti strani likovi to hteli. Naravno da neće, dolari pritiču u džep, sve vreme.

Greske Dejtona

Dejton je dozvolio da Srbija i Hrvatska specijalnim i paralelnim vezama odgajaju i obrazuju mlade generacije BiH po svojim nastavnim planovima. Drzava nema ministarstva obrazovanja i odgoja, sporta, kulture, zdravstva, poljoprivrede,…

Haha

Znači i najdraža ambasada potvrdila da od tzv BiH u EU nema ništa. Korektno od njih, i oni su sudjelovali u tom uspjehu

***

***

Haha

Ne kužim, za kaj oti američani misle da smo mi ercegovački katolici bolji od ovijeh Srba pa nas neće niti da spomenu?! Nije to pošteno!!! Mi smo najgori! I zato, preporuča se jedno čučanje i blaženi pogled ka plastičnoj lutki Made in PRC

Habuhabuhabu

Možda ih i ukinu.

***

***

No bismo mozda po ¨bosanskom jeziku¨?? LaHko??

Dejton je dozvolio da Srbija i Hrvatska specijalnim i paralelnim vezama odgajaju i obrazuju mlade generacije BiH po svojim nastavnim planovima. Drzava nema ministarstva obrazovanja i odgoja, sporta, kulture, zdravstva, poljoprivrede,… ka Greske Dejtona

Zna li americka ambasada kada ce biti vode?

Pitam za jarana?

Prijedlog

I što se radi po tom pitanju ? Cristian Schmidt obilazi BiH nevladine udruge slikava se i priča ****arije.

Akademik Sejdo

Glavna prepreka opstanka ljudskog roda na ovoj planeti ste vi Ameri i Englezi. Ima li pedelja zemlje gdje ste spustili svoju cizmu da nije bilo rata i krvoprolica? Pogledajte sta ste uradili sa Ukrajinom, Ex Yu, Afrikom, Bliskim istokom i nekim zemlja Azije od 1945. pa do danas. Iskreno se nadam da ce Rusija i Kina da vam stanu na put i da ukinu unipolarni svijet.

adi

***

adi

***

Laxative

Otkrili ste toplu vodu i pokvaren ventil pa curi ali nećete da ga zamijenite. Dosta objava a više akcije kad ste već toliko bitni.

/ Najnovije