Amer Kapo: Stavovi Dragana Čovića posebno su skandalozni

11
Radiosarajevo.ba
Amer Kapo: Stavovi Dragana Čovića posebno su skandalozni
Foto: Printscreen/AA/Radiosarajevo.ba / Amer Kapo i Dragan Čović

Generalni sekretar Saveza za bolju budućnost (SBB) Amer Kapo osudio je istup, obraćanje predsjednika HDZ-a Dragana Čovića u Narodnoj skupštini RS, uz ocjenu da je nekorektan prema Bošnjacima, Hrvatima i historijskim činjenicama.

"Savez za bolju budućnost BiH iznenađen je i razočaran izjavama i stavovima predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića u govoru u Narodnoj skupštini RS. Izneseni stavovi posebno su skandalozni, ako se uzme u obzir činjenica da su iz gotovo svih općina s područja bh. entiteta RS protjerani i svedeni na statističku grešku i pripadnici bošnjačkog i hrvatskog naroda",  navodi u saopćenju Amer Kapo.

Podsjetio je da je nad Bošnjacima i Hrvatima u RS-u počinjen genocid, što je dokazano u presudi Suda u Haagu, a da je kompletno hrvatsko stanovništvo protjerano iz Posavine, Prijedora...

"S tim u vezi, osuđujemo, kao i gotovo cjelokupna javnost u BiH i Hrvatskoj, iznesene stavove Čovića, jer su nekorektni prema Bošnjacima, Hrvatima i historijskim činjenicama, i smatramo da je potpuno neprihvatljivo njegovo otvoreno pružanje podrške secesionističkoj vlasti Milorada Dodika, koja već duže vrijeme opstruira državne institucije BiH", naglašava u saopćenju generalni sekretar SBB-a Amer Kapo.

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije