Amer Kapo nakon smjene: Ponosan sam na svoj tim i rezultate Skenderije

8
A. S.
Amer Kapo nakon smjene: Ponosan sam na svoj tim i rezultate Skenderije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Amer Kapo: Hvala građanima

Nakon što je dosadašnji direktor KJP "Skenderija" Amer Kapo smijenjen s ove funkcije, za novog v.d. direktora ovog centra imenovan je Damir Petrinić.

Podsjetimo, Amer Kapo je na čelu KJP "Skenderija" bio od 2016. godine. Smjenjen je u utorak, iako mu je mandat trebao trajati do 2024. godine.

Uprkos tome što je imao podršku i radnika i sindikata ove kompanije, kantonalna vlast je donijela odluku za njegovu smjenu.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, Kapo se zahvalio svima na podršci.

"Hvala svima na podršci koju sam dobio proteklih dana. Odmah da kažem, ovaj mandat sam završio čista obraza i sa rezultatima. Od svega mi najviše znači podrška ljudi koji me sada zaustave u gradu i čestitaju.

Ponosan sam što smo i pored svih problema Skenderiju na neki način vratili građanima. Ko god pogleda Skenderiju danas i prije pet godina može primijetiti veliku razliku. Naravno, nije sve idealno i uvijek bude propusta ali smo se trudili da ih ispravljamo u kratkim rokovoma i u skladu sa  mogućnostima. Sarajevom mogu proći uzdignute glave i čista obraza. Život ide dalje", kaže Kapo za naš portal.

Na naše pitanje na koje projekte je najviše ponosan, Kapo je rekao:

"Ponosan sam što će novi direktor gospodin Damir Petrinić, iza mene mnogo lakše moći nastaviti raditi nego kada sam ja došao na funkciju direktora 2016. godine. Ponosan sam što smo na neki način smo vratili Skenderiju građanima. Želim da  građani Sarajeva i svi turisti koji dođu u naš grad i dalje uživaju u Skenderiji."

Još uvijek ne zna kakvi su mu naredni planovi. Na društvenim mrežama je dobio veliku podršku građana.

"Vidjet ćemo...  Za početak ću biti tu da u tranzicijskom periodu budem na raspolaganju i od pomoći, jer Skenderija je postala dio moga života", dodao je Kapo.

Za kraj nam se zanimalo da li je razgovarao sa novim direktorom Damirom Petrinićem.

"Da, bili smo zajedno danas kada je i počela primopredaja dužnosti. Prvi put sam ga upoznao. Zaželio sam mu sreće", kazao je Amer Kapo, sada već bivši direktor KJP "Skenderija" za portal Radiosarajevo.ba.

Ko je Damir Petrinić?

Novi direktor KJP "Skenderija" Damir Petrinić do sada je obavljao niz funkcija u privatnom sektoru.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, Petrinić je dugi niz godina zastupao kompaniju Nestle, te sarađivao sa velikim kompanijama.

Jedno vrijeme je bio i regionalni lider i direktor ROEFIX-a za tržište Bih i Crne Gore.

Petrinić je diplomirani ekonomista koji je stekao diplomu na Univerzitetu u Sarajevu. Aktivno govori engleski i njemački jezik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije