Tužilaštvo KS-a za svjedoke pozvalo Aidu Kulovac i Sanela Sejfovića

A. B.
Tužilaštvo KS-a za svjedoke pozvalo Aidu Kulovac i Sanela Sejfovića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amel Sejfović
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i ostalima zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži iz koje su ukrali blizu 300.000 KM i ubistvo bicikliste Keme Bašića.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je obraćajući se odbrani i osumnjičenima, saopćilo da su 3. oktobra 2017. godine uputili dopis Ministarstvu za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a), obraćajući im se za tačne adrese Sanela Sejfovića i Aide Kulovac.

Tužioci Tužilaštvo KS-a je navelo kako navedene osobe moraju pristupiti sudu u svojstvu svjedoka u slučaju pljačke Raiffeisen banke na Ilidži 2015. godine.

MUP-a KS-a im je danas odgovorio, a dopisu se navodi kako je Aida Kulovac nastanjena u Sarajevu na adresi Numan paše Čuprilića br. 91, općina Novi Grad Sarajevo, a Sanel Sejfović na adresi Sulje Jahića br. 120, također općina Novi Grad Sarajevo.

"Još je ostalo da se saslušaju Aida Kulovac i Sanel Sejfović koji ranije nisu pristupili sudu, a trebali su zbog izvještaja sačinjenih u policiji", kazali su tužioci te dodali kako su Alma i Amel Sejfović nakon pljačke banke raspolagali većom količinom novca i da su pokušali utjecati na svjedoke.

Sanel Sejfović se u slučaju pljačke Raiffeisen banke spominje u ranijem iskazu Alme Sejfović u kojem ona navodi da ju je Sanel kontaktirao 5. novembra 2015. godine između 15 i 16 sati te je pitao da li zna gdje je Amel, (Sanel je već znao da je banka na Ilidži opljačkana, op.a.).

"Ja sam rekla da ne znam, a Sanel je nedugo nakon toga došao po mene u Vogošću automobilom marke Škoda. Vozili smo se prema Ilidži, kada me je Sanel pitao da li sam vidjela da je na Ilidži opljačkana poslovnica Raiffeisen banke te da li sam vidjela da je jedna osoba ubijena. Sanel mi je rekao da sumnja da je to uradio Amel, da provjerim na vijestima i portalima. Odmah sam krenula čitati i vidjela da je tokom pljačke banke izgorio automobil Alfa Romeo, isti onaj koji smo dan ranije preuzeli u Fojnici", navela je tada Sejfović u svom iskazu.

Također je navela kako je Sanel pokušavao nazvati Amela te da je ona sve vrijeme tokom vožnje u automobilu govorila: "Šta rade porodici, ubili su čovjeka"...

Na prošlom suđenju, tužioci su Sudskom vijeću priložili predmete, odnosno manju kartonsku kutiju od svjedokinje Kulovac Aide u kojoj je mobilni telefon, kao dokazni materijal.

Tužilaštvo je na današnjem suđenju također iznijelo nekolicinu službenih zabilješki, odnosno dokazao o pljački banke na Ilidži, a riječ je o izvještaju Interpola Sarajevo i iskazima policijskih službenika policijskih uprava na području Kantona Sarajevo.

Sejfović je kao i ranije uz jake mjere sigurnosti iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica (KPZ) prevezen u Sarajevo. Pred Sudskim vijećem kojim je predsjedavala Žana Knežević prisutni su bili i osumnjičeni Haris Hajrović, Alma Sejfović, Nizama Beširović i Goran Šakota.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije