Sud KS-a: Osumnjičeni Sejfovićevi pomagači ostaju u pritvoru

Radiosarajevo.ba
Sud KS-a: Osumnjičeni Sejfovićevi pomagači ostaju u pritvoru
Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor osobe koje su osumnjičene za pomaganje Amelu Sejfoviću koji je 3. septembra pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu.

Potvrdila je to za Radiosarajevo.ba  glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić, kazavši da je prihvaćen prijedlog Tužilaštva za produženje pritvora šestorici osumnjičenih i to za zatvorskog čuvara Nikolu Simića, medicinskog tehničara u KPZ-u Igora Miloša, te Amira Ibrahimija, Dževada Hazića, Mirzu Fazlića i Sanjina Borčaka.

Tužilaštvo ranije nije tražilo produženje pritvora za zatvorskog čuvara Armina Delalića, već je predložilo da mu se izreknu mjere zabrane.

Podsjećamo, Sejfović je 3. septembra pobjega iz KPZ-a Miljacka u Sarajevu, uz pomoć nekolicine pomagača, te se osam dana krio na području općine Visoko, nakon čega je u velikoj akciji združenih policijskih snaga iz cijele Federacije BiH uhapšen.

Njemu se trenutno sudi za slučaj pljačke Raiffeisen banke na Ilidži, kada je smrtno stradao biciklista Kemal Bašić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije