Uhapšena još jedna osoba koja je pomogla Sejfoviću da pobjegne iz KPZ-a

S. H.
Uhapšena još jedna osoba koja je pomogla Sejfoviću da pobjegne iz KPZ-a
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Pripadnici MUP-a KS-a uhapsili su jučer još jednu osobu koja se sumnjiči za pomaganje prilikom bijega Amelu Sejfoviću iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

"Uhapšena je osoba I. B. koja se tereti za omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Kako je navela Bavčić, uhapšeni I. B. je nakon kriminalističke obrade u MUP-u predat u nadležnost Tužilaštva gdje ga je ispitao tužilac koji rukovodi istragom, nakon čega je od Općinskog suda u Sarajevu zatraženo da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, zbog prikrivanja dokaza, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Istraga bijega Amela Sejfovića za kojim se intenzivno tragalo od njegovog bijega iz KPZ-a Miljacka, 3. septembra, a koji je uhvaćen osam dana nakon u selu Buci, općina Visoko, još uvijek je u toku.

Policija još uvijek traga za nepoznatim vozačem koji je ispred KPZ-a sačekao Sejfovića na motoru i odvezao na Ciglane gdje je pronađen motor.

Tokom opsežne akcije i potrage za njim uhapšeno je deset osoba, od kojih se šest nalazi u pritvoru zbog pomaganja zatvoreniku pri bijegu iz zatvora.

Podsjećamo da se Sejfović tereti da je s grupom opljačkao banku u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije