:) / Ambasador Johann Sattler: Lijepa Bosna i Hercegovina

05. 09. 2021. u 16:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Johann Sattler, šef Delegacije EU u BiH koristi svaki slobodan trenutak da putuje kroz Bosnu i Hercegovinu, ali i fotografiše.

Tako je i ovog vikenda odlučio uživati u prirodi naše lijepe države. Subotu je iskoristio za posjetu Žepi, a danas se provozao po Sarajevu, obišao je Hrešu, Crepoljsko, Bukovik i Skakavac.

Zasigurno specijalni predstavnik EU u BiH promoviše ljepote naše zemlje jednako kao i britanski ambasador Matthew Field, na najbolji mogući način. Očarani prirodnim ljepotama koje su vidjeli, na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama i redovno objavljuju djelić ljepote.

Sattler je na svom Twitter profilu objavio nekoliko fotografija uz kratku poruku "Divna vožnja oko Sarajeva, preko Hreše, Crepoljskog, Bukovika i Skakavca. Obavezno zaustavljanje na najbolju zeljanicu kod Adema. Lijepa BiH".

U subotu 4. septembra posjetio je Žepu ostao oduševljen i dirnut onim što je zatekao.

"Tragična prošlost i teška budućnost, budući da u ovom prekrasnom, osamljenom dijelu zemlje uz veličanstvenu rijeku Drinu nije ostalo mnogo ljudi. Otkrio sam i „Most na Žepi“ Ive Andrića. Ovo bi trebalo bi biti na vašoj listi posjeta", poručio je Sattler.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)