Ambasador Julian Reilly: Visoki predstavnik ima našu punu podršku

2
Radiosarajevo.ba
Ambasador Julian Reilly: Visoki predstavnik ima našu punu podršku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Julian Reilly

Povodom odluke visokog prestavnika u BiH Christiana Schmidta da nametne tehničke izmjene Izbornog zakona oglasio se ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini Julian Reilly.

Kako navodi u objavi na X nalogu, Ujedinjeno Kraljevstvo podržava ovu odluku sa ciljem snažnijeg izbornog integriteta.

"Ujedinjeno Kraljevstvo ima jasan stav da izborni sistem Bosne i Hercegovine treba biti transparentniji i pravičniji prije održavanja lokalnih izbora u oktobru 2024. godine. Za veliko žaljenje je činjenica da lokalni političari nisu ispunili svoja obećanja da će riješiti ovo pitanje, uprkos tome što su imali vremena koje se mjeri u mjesecima.

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

Visoki predstavnik ima našu punu podršku za njegovo djelovanje koje za cilj ima pružanje snažnijeg integriteta koji zahtijevaju građani i političke stranke", poručio je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini Julian Reilly.

Podsjetimo, Christian Schmidt je danas, 26. marta, iskoristio bonske ovlasti i nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona BiH koje se tiču integriteta izbornog procesa.

O tome šta te izmjene podrazumijevaju detaljnije čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije