Ambasada SAD o HDZ-ovim blokadama: Napad na demokratska prava građana

6
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD o HDZ-ovim blokadama: Napad na demokratska prava građana
Foto: Wikipedia / Ambasada SAD

Razočaravajuće je da je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH ponovo odlučila blokirati finansiranje Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za 2. oktobar, poručeno je danas iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Podsjetimo, u Sarajevu je danas održana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda ponovo blokirao odluku o izdvajanju novca za sprovođenje Općih izbora.

Ovo je jasan napad na demokratska prava građana ove zemlje. Riječ o stranci koja tvrdi da podržava euroatlantske aspiracije BiH dok opstruira izborni proces. Licemjerno”, oštro je poručeno iz Ambasade SAD.

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Aljoša Čampara: 'Dodik nama ne može prijetiti'

Odlukom se trebalo izdvojiti 12,6 miliona KM za potrebe Centralne izborne komisije BiH, za organizaciju i sprovođenje Općih izbora.

Ministri SDA. DF-a i SNSD-a su bili za.

Portal Istraga.ba na svom Twitter profilu je napisao da je Vijeće ministara BiH usvojilo Dokument okvirnog budžeta za period 2022-2024. No, ova odluka praktično ništa ne znači.

BiH nema Budžet za 2022. godinu, a ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda je blokirao donošenje posebne odluke o finansiranju Općih izbora 2022.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije