Ambasada SAD kritikovala SDA: 'Funkcioneri stranke blokiraju istrage o korupciji'

9
Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD kritikovala SDA: 'Funkcioneri stranke blokiraju istrage o korupciji'
Foto: Twitter / Ambasada SAD u Sarajevu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini kritikovala je Stranku demokratske akcije (SDA) navodeći da bi ova politička opcija trebala postupati u skladu sa onim što tvrdi.

Iz Ambasade SAD su naveli da sa velikom pažnjom čitaju kako SDA tvrdi da dijeli iste ciljeve u BiH kao i SAD, Evropska unija i visoki predstavnik, a koji se odnose na izgradnju funkcionalne demokratske države i stabilnih institucija te osiguranje vladavine prava.

"Ako SDA zaista dijeli takve ciljeve sa SAD, onda funkcioneri te stranke ne bi pokušavali blokirati i ometati istrage o korupciji.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ako dijele iste ciljeve kao mi onda ne bi doprinosili disfunkcionalosti Federacije BiH i ne bi preferisali retoriku podjela iznad retorike pomirenja”, naglasili su iz ambasade SAD.

Dodaju da SAD ne favoriziraju nijednu političku stranku ili etničku skupinu u BiH.

"Podržavamo ljude ove zemlje – Bošnjake, Srbe, Hrvate i ostale – i podržavamo politike koje će građanima BiH omogućiti bolju budućnost", poručili su iz Ambasade SAD na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije