Ambasada SAD-a u BiH se oglasila o reviziji

Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD-a u BiH se oglasila o reviziji
Pixabay / Ilustracija
Iz Ambasade SAD u BiH Srni je rečeno da stabilnost u BiH i regionu mora ostati glavni prioritet za sve, te pozivaju "sve strane da se uključe u konstruktivan dijalog koji će doprinijeti prevazilaženju trenutnih političkih razlika".

"Poštivanje institucija BiH i vladavine prava ključni su za osiguravanje stabilne, sigurne i prosperitetnije budućnosti svih građana BiH", navodi se u komentaru Američke ambasade u BiH na zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije koji je najavio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Iz Ambasade ističu da su "SAD oduvijek podržavale i podržavat će pronalaženje pravde za žrtve ratnih zločina" i pozivaju lidere u cijeloj BiH da se okrenu ka budućnosti i da rade na ispunjavanju reformi neophodnih za ekonomski i društveni napredak BiH.

Nisu komentarisali da li najava revizije presude po bošnjačkoj tužbi protiv Srbije, za koju nema saglasnosti dva konstitutivna naroda u BiH - Srba i Hrvata, predstavlja i reviziju Dejtonskog sporazuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije