FB / Ambasada Rusije: Schmidt može zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi

14. 04. 2022. u 17:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iz Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini su se oglasili komentirajući izjave Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH.

Njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Uglavnom izbjegavamo da komentarišemo izjave običnih građana, ali ponekad je teško ignorisati izjave državljanina Njemačke Christiana Schmidta.

Evo šta on kaže. "Imenovan sam na isti način kao što i moji prethodnici". Da li je gospodin Schmidt ozbiljan? Svi njegovi prethodnici, uključujući i takozvani presedan Christiana Schwartz-Schillinga, su dobili odobrenje Vijeća sigurnosti UN-a.

Osim Christiana Schmidta. Svi njegovi prethodnici imenovani su za visokog predstavnika konsenzusom članova Upravnog odbora. Osim Christiana Schmidta.

Istovremeno smatrati da je pristup Rusije neopravdan znači, po našem mišljenju, biti pod opojnim uticajem atmosfere u Bosni i Hercegovini.

Obratili smo pažnju na fudbalsku terminologiju u vokabularu Christiana Schmidta. Ali uostalom, svi razumiju da za suđenje u premijer ligi, što po nivou složenosti Bosne i Hercegovine, treba imati FIFA certifikat.

Što na političkom jeziku znači – imati saglasnost Vijeća sigurnosti UN-a. Bez toga možete zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi.

I još jedna stvar. Za osobu koja sebe zamišlja kao visokog predstavnika, radi poštovanja prema građanima Bosne i Hercegovine, bolje je, sjedeći u kafiću u Berlinu, zamišljati da je Sarajevu. A ne obrnuto", napisali su iz Ambasade Rusije u BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (16)