Almir Bečarević o novom poskupljenju plina: 'Nastavak pljačke građana Kantona Sarajevo'

1
Radiosarajevo.ba
Almir Bečarević o novom poskupljenju plina: 'Nastavak pljačke građana Kantona Sarajevo'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Almir Bečarević

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almir Bečarević (Stranka za BiH) reagovao je na novo poskupljenje plina u Kantonu Sarajevo. 

U izjavi za portal Radiosarajevo.ba, Almir Bečarević je istakao da Vlada FBiH treba odbiti ovaj prijedlog Energoinvesta. 

"Cijena gasa za građane će biti 1,07 KM za kubik gasa. Cijena nije trebala biti povećana tj. Energoinvest ovo nije trebao predložiti i Vlada FBIH treba da odbije ovo povećanje jer Energoinvest ima dovoljno veliku razliku u cijeni da ovo apsorbuje kroz svoje poslovanje.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Ovo je nastavak pljačke gradjana u KS. Cijenu grijanja će, ako Vlada FBiH usvoji ovaj prijedlog, biti razmotrena od strane neovisnog strucnog tijela KS, a moje misljenje je da cijena grijanja treba ostati ista i u ovom kvartalu", rekao je Almir Bečarević za Radiosarajevo.ba

Podsjetimo, Energoinvest je u petak, 6. oktobra, predložio Vladi FBiH povećanje cijene plina u ovom entitetu od 4,96 posto. Više o tome možete pročitati ovdje

/ Anketa

Smatrate li da je najava novog poskupljenja plina u FBiH opravdana?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije