Alispahić: Riječ o politički motiviranoj listi, ali to nisam ja...

1
F. V.
Alispahić: Riječ o politički motiviranoj listi, ali to nisam ja...
Foto: Nap.ba / Bakir Alispahić

Ratni ministar unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine Bakir Alispahić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentirao je današnje informacije zagrebačkih medija da je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) u decembru prošle godine proslijedilo Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv šesnaest oficira Armije i drugih visokih zvaničnika Republike BiH, među kojima su generali Sefer Halilović, pokojni general Jovan Divjak, aktuelni državni Selmo Cikotić i drugi, koji su, prema tužiocima iz susjedne zemlje, navodno odgovorni za ratne zločine nad Hrvatima u našoj zemlji.

Na listi se, prema pisanju Večernjeg lista, nalazi i ime Alispahića.

"Apsolutno je jasno da je riječ o politički motiviranoj listi, koja je nastala još davno, a sada se koristi kao odgovor na potez Tužilaštva BiH u kojem se zatražila odgovornost hrvatskih generala.

Baerbock optužila Putina za ciljani teror: "Želi uništiti zemlju i ljudske živote"

Baerbock optužila Putina za ciljani teror: "Želi uništiti zemlju i ljudske živote"

Nisam iznenađen da su pojedini mediji u BiH brzopotezno prenijeli ovu vijest ističući listu s imenima, među kojima je i ime Bakira Alispahića.

Sigurno motivirani mišljenjem da sam to ja, apostrofirali su to ime, ali zapravo nije riječ o meni, već drugoj osobi koja nosi takvo ime i prezime", kazao je Alispahić za Radiosarajevo.ba.

Prema njegovim riječima, ovo je "očekivan potez".

"U svakom slučaju očekivan potez od kojeg će profitirati isključivo nacionalne "vođe", jedni braneći, a drugi napadajući ove ljude", zaključio je Alispahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije