Slučaj Dženan Memić: Optuženi stigli na ročište, danas svjedoči Arijana

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj Dženan Memić: Optuženi stigli na ročište, danas svjedoči Arijana
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Dolazak svjedoka i optuženih na Sud

Alisa Mutap-Ramić, njen otac Zijad, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović stigli su na Sud BiH.

Za ovo jutro je zakazano novo ročište protiv njih, a optužnica ih tereti da su prikrivali dokaze i način na koji je stradao mladić Dženan Memić u februaru 2016. godine.

Podsjetimo, prošle sedmice se u ovom predmetu pred Sudom kao svjedok pojavio Muriz Memić, otac stradalog Dženana, kojeg su advokati odbrane trebali unakrsno ispitati.

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Ipak, oni nisu iskoristili tu priliku kazavši da se Murizovo direktno ispitivanje nije odnosilo na njihove klijente.

Za danas je planirano da se saslušaju tri svjedoka - Arijana Memić, sestre stradalog Dženana, Nedžada Hrvata, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Velibora Ristivojevića, pripadnik MUP-a KS.

Još jednom ćemo se prisjetiti Murizove izjave nakon prethodnog ročišta, kada advokati odbrane nisu imali ni jedno pitanje za njega.

"Da sam bilo šta slagao u ovih šest godina, oni bi me to danas pitali. Mi od početka govorimo istinu. Oni su se danas obrukali, to je moje mišljenje. Najavljivali su ranije da za mene imaju hiljade pitanja, evo danas smo vidjeli kako ih imaju... Samo smo bezveze potrošili jedno ročište. Moglo se ovo najaviti Sudu, pa da eventualno danas dođe još neki svjedok, ovako smo samo potrošili jedan dan", kazao je Muriz Memić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

"Moje svjedočenje prošli put se baš ticalo Zijada i Alise, a oni kažu da nije. Pa, baš se njih ticalo", dodao je Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije