Alen Šeranić: Pet novih pozitivnih slučajeva COVID-19

Radiosarajevo.ba
Alen Šeranić: Pet novih pozitivnih slučajeva COVID-19
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, kazao je da je u protekla 24 sata u manjem bh. entietu testirano 362 uzorka, potvrđen je kod još pet osoba. Riječ je o pet muškaraca, tri starije, a dva srednje životne dobi.

"Radi se o bliskom kontaktu sa zaraženim. Sa danšnjim danom imamo 458 slučajeva potvrđenih, 55 posto je muškaraca, a 45 posto žena. Dvije trećine su od 30 do 64 godine, 15 posto lica su stariji od 65 godina, a malđih je 16 posto", kazao je Šeranić.

 Ukupno je oporavljenih u RS-u 196 osoba, potvrdio je Šeranić i dodao da je njihvoo zdravstveno stanje i dalje pod nadzorom.

"Imamo 46 osoba u posljednja 24 sata, koja su prešla granične prijalze. Vlada RS-a je odlučila da će svim zdravstvenim radnicima uručiti jednokratnu finansijsku pomoć od 1000 maraka, a radi se o onim licima koja su minimalno tri sedmice u ovom periodu bila na poslu. Neće se odnositi na ona lica koja su usljed bolovanja ili godišnjeg odmora bila odsutna. Izvršit će se i određene kontrole", zaključioi je on. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije