Aleksandar Vučić obećao vojnu jaknu Miloradu Dodiku, a on se skandalozno 'našalio'

29
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić obećao vojnu jaknu Miloradu Dodiku, a on se skandalozno 'našalio'
Foto: X.com / Milorad Dodik s Aleksandrom Vučićem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik su se danas, 31. marta, našli u Batajnici, gdje su obišli jedan aerodrom.

Ovaj aerodrom koristi i srbijanska vojska, pa su tako tu bili prisutni i vojni piloti. Uslijedila je jedna situacija gdje je Dodik još jednom pokazao kako jednim komentarom može napraviti skandal. 

Tokom obilaska, ovaj 'simpatični' dvojac se susreo i s vojnim pilotima, a govoreći o jaknama koje oni nose, Vučić je rekao: "Napravite jednu ovakvu i za Dodika, ja ću da platim."

Muhamed Jusić nakon značajne odluke OIC-a: Ovo je poruka da se neće politički trgovati Srebrenicom!

Muhamed Jusić nakon značajne odluke OIC-a: Ovo je poruka da se neće politički trgovati Srebrenicom!

Dodik mu je odgovorio: "Kad pođem u Sarajevo da imam." Naravno, uniforme vojske koja je pod kontrolom vlasti u Beogradu su dobro poznate građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine, koji su proveli 1,425 dana pod opsadom tokom rata u našoj zemlji.

Dan nije mogao proći i bez pogrdnih Dodikovih komentara o Bosni i Hercegovini, pa je tako rekao: "Banja Luka je ugurana u umjetnu tvorevinu koja se zove Oružane snage BiH. U percepciji svakog čovjeka u RS je snaga vojne moći, a prije svega Srbije, čija je snaga sigurnost i za nas same." 

Vrijedi istaći da ovaj susret Vučića i Dodika dolazi nakon velikog broja antiustavnih i antidržavnih poteza Narodne skupštine RS, pod vodstvom upravo 'laktaškog vožda'. 

Doneseni su brojni zaključci gdje se prijeti blokadama, 'izlaskom' iz pojedinih državnih agencija i tijela, te čak i donošenjem zasebnog entitetskog Izbornog zakona RS - što je u potpunosti u suprotnosti s Ustavom Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (29)

/ Povezano

/ Najnovije