Vučić u panici zbog rezolucije o genocidu u Srebrenici: 'Tražit će ratnu odštetu od Srbije'

16
Radiosarajevo.ba
Vučić u panici zbog rezolucije o genocidu u Srebrenici: 'Tražit će ratnu odštetu od Srbije'
FOTO: AA / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, 29. marta, održao vanredno obraćanje javnosti, a našao je 'mjesta' i da govori o Bosni i Hercegovini.

Tačnije, Aleksandar Vučić je, vidno u panici, najavio da bi se u Ujedinjenim nacijama uskoro mogla naći rezolucija o Srebrenici, gdje je 1995. godine počinjen genocid nad Bošnjacima. 

"Očekuje se 27. aprila se da se na dnevnom redu nađe Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Prije dva dana je trebalo da bude raspravljano o situaciji koja je proizvedena protivpravnom agresijom na Srbiju komentar je bio, zašto se vi Srbi vraćate u prošlost, a onda su riješili da nas oni vrate unazad.

Novi prizori iz Srebrenice uznemirili mnoge: "Gdje je EUFOR?"

Novi prizori iz Srebrenice uznemirili mnoge: "Gdje je EUFOR?"

Imamo veliki broj Bošnjaka koji živi u Srbiji. Sve najgore mislim o užasnom zločinu u Srebrenici, ali ovo se donosi iz dva razloga", rekao je Vučić, izbjegavajući termin genocid, iako je to legalna kvalifikacija zločina u Srebrenici, prema presudama Međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju u Haagu. 

"Jedan od tih da srpski narod bude kažnjen zbog svoje nezavisne politike i da bude pritisnut dodatno zbog Kosova, a drugi razlog je da mogu muslimanima da pokažu da nemaju negativan stav prema njima. Opet će kola da se slome nad Srbima", rekao je 'u svom stilu' predsjednik Srbije. 

Međutim, najveći strah je Vučić pokazao kada je govorio o - mogućoj ratnoj odšteti Srbije. 

"Dan iza toga na osnovu samo jedne neobavezujuće presude tražit će ratnu odštetu od Republike Srbije, što su već najavljivali nekoliko puta. Naše je da jasno kažemo šta je to što se zbiva", poručio je Vučić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije