Aktivisti na 1254 metara postavili napis: "Implementirajte presude europskog suda za ljudska prava“

3
Radiosarajevo.ba
Aktivisti na 1254 metara postavili napis: "Implementirajte presude europskog suda za ljudska prava“
Foto: Privatni album / Aktivizam na iznad 1000 m nadmorske visine

Iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine su saopćili da će od 4. do 8. septembra nad Bosnom i Hercegovinom biti održan posmatrački let u okviru ugovora "Otvoreno nebo".

Naime, kako je ranije najavljeno, Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta i Međunarodnim aerodromom Sarajevo iznad teritorija Bosne i Hercegovine realizovati posmatrači let s pripadnicima oružanih snaga Velike Britanije, Kanade, Češke i Švedske.

Tim povodom, kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Zornić, Bosanka, dobro poznata apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, koja je prije devet godina dobila spor protiv Bosne i Hercegovine, njezini saborci, vrijedni i neumorni aktivisti: Slobodanka Krstanović, Adil Pandžić, Eniz Gojak i Maja Ahmetović su realizovali zajedničku ideju o građanskom otporu fašizmu, etnonacionalizmu, separatizmu i svim ostalim negativnim "izmima".

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

"Cilj nam je da pošaljemo poruku 'urbi et orbi' sljedeće sadržine: IMPLEMENTIRAJTE PRESUDE EUROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA" te na engleskom "ENFORCE THE VERDICTS OF ECHR''. Ovi natpisi su postavljeni na određene visinske kote (1254 metara nadmorske visine, op.a.) kako bi bilo uočljivi iz zraka, te na taj način odaslali poruku i domaćim vlastima i svim našim dobronamjernim prijateljima diljem svijeta", kazala nam je Zornić.

Naš građanski aktivizam – dodala je Zornić - ne posustaje naprotiv tek se zahuktava.

"Svaki Bosanac, građanin, može dati svoj lični doprinos u očuvanju jedinstvene, sekularne, jedine nam domovine utemeljene na vladavini prava i principima liberalne demokratije. Neka ova aktivnost bude poziv svim patriotama od Une do Drine i od Save do mora da u ovo dan ili dva urade isto i tako se pridruže zajedničkoj borbi za implementaciju presuda Europskog suda za ljudska prava", poručila je Zornić u izjavi za  portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije