! / Vakcinisanje bh. građana u Bogradu: "Zašto nijedan ministar nije dao ostavku?"

28. 03. 2021. u 12:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Masovna imunizacija građana Bosne i Hercegovine u Srbiji i dalje je tema koja u našoj javnosti izaziva dosta različitih reakcija.

Dok političari uglavnom "mudro šute", možda i zato što su i sami na proputovanju u Beorgadu, ili čekaju da se "narod ispuše" - društvene mreže "gore".

Politički analitičar Srđan Puhalo komentarisao je na Twitteru ovu pojavu, ali i postavio neka važna pitanja.

"Dok se stanovnici Bosne i Hercegovine vakcinišu u Srbiji, nijedan ministar zdravlja, a ima ih 13 nije dao ostavku", napisao je Puhalo.

Reditelj Dino Mustafić je, također, zatražio odgovornost zvaničnika naše zemlje.

"Kolone automobila i desetine hiljada mojih sunarodnjaka koji su danas spašavali život vakcinama u Beogradu jeste i politička činjenica koju nije komentarisao niti jedan politički zvaničnik u BiH. I ne treba. Jedino gdje im želim čuti odgovor jeste u sudskim klupama", dodao je Mustafić.

Poznati bh. pisac Faruk Šehić podvukao je činjenicu da je Srbija prva i jedina zemlja u Evropi koja je počela vakcinaciju migranata i ljudi u pokretu.

"Možete to nazvati kakvim hoćete politikantstvom (vakcinskom diplomatijom, PR-om) ali je to prvo čin humanosti", naveo je Šehić.

Poznati novinar i medijski ekspert, bivši direktor BHRT-a, Mehmed Agović je, također, napisao kako je neobično što političari u vlasti BiH masovno vakcinisanje svojih građana u Srbiji ne proglašavaju njihovih velikih uspjehom!?

"Oni jesu zaslužni za to jer su uvjerili građane da nisu sposobni nabaviti vakcine i organizovati vakcinaciju u svojoj zemlji",naveo je Agović.

Podsjetimo, na Beogradskom sajmu se odvija vakcinacija stranih državljana protiv koronavirusa, a u redovima se mogu vidjeti građani iz susjednih zemalja, pogotovo iz Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)