Akcija Pravda je tek počela: Ovo su imena prvih 14 koji su uhapšeni

E. H.
Akcija Pravda je tek počela: Ovo su imena prvih 14 koji su uhapšeni
U toku jutarnjih sati 14 osoba, uhapšenih u jučerašnjoj velikoj policijskoj akciji Pravda, predato je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, kako bi se dalje postupalo s njima ovom slučaju.

U ovoj akciji, saopćili smo već ranije, uhapšeni su bivši ministar unutrašnjih poslova R BiH, Alija Delimustafić i bivši pratilac Alije Izetbegovića, Jusuf Škrijelj, a danas su poznata imena i ostalih 12 osoba koje su uhapšene u ovoj akciji.

Među njima se nalaze već ranije pominjani sarajevski advokat Emir Karača, te kako nezvanično doznajemo i Samira Skorupan, Muamer Pita, Hajrudin Omerbegović, Suada Hadžić, Nihad Druškić, Muhamed Hadžiomerović, Edina Mutevelić, Lejla Cerić, Kemo Kapur, Edin Banović i Pero Vuković.

Svi privedeni će uskoro biti saslušani, nakon čega će, prema potrebi, Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražiti pritvor za pojedine osobe.

"Akcija Pravda će biti nastavljena i izvjesno je lišenje još nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa ovom organiziranom grupom", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, tokom jučerašnje akcije Pravda Federalna uprava policije saopćila je da je riječ o hapšenjima osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelima organizirana kriminalna grupa, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od suca i prevara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije