Akcija "Blok 2": Oduzeto 179 kilograma duhana i 4.858 paklica cigareta

1
Radiosarajevo.ba
Akcija "Blok 2": Oduzeto 179 kilograma duhana i 4.858 paklica cigareta
Foto: UIO BiH / Oduzeti duhan i cigarete

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u operativnoj akciji "Blok 2“ oduzeli su 179 kilograma sitno rezanog duhana kao i 4.858 paklica različitih cigareta ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 64.000 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UIO su na području u regionalnog centra Tuzla proveli akciju kodnog naziva "Blok 2“. Tom prilikom je identificirana osoba koje se bavi nedozvoljenim prometom akiciznih proizvoda, te je izvršen pretres vozila, stambenog objekta i pomoćnih objekata.

Prilikom aktivnosti na terenu pronađena je i privremeno oduzeta veća količina duhanskih proizvoda i raznih cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje.

Savez danas odlučuje o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora reprezentacije BiH

Savez danas odlučuje o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora reprezentacije BiH

Procijenjena tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe iznosi 64.000 KM.

Protiv osumnjičenog lica će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije