Ajdinović: Postavljaju se šatori za karantin na granici, u nekim već pet osoba

Radiosarajevo.ba
Ajdinović: Postavljaju se šatori za karantin na granici, u nekim već pet osoba
Foto: Printscreen / S press konferencije

Mjera izolacije, koja je izrečena svima koji su od 15. marta ušli u BiH, istekla je za 14.894 građana, rekao je danas član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, na redovnoj press konferenciji iz Vlade FBiH.

Ajdinović je izvijestio i da je znatan broj onih koji krše mjere izolacije, te su do sada od policijskih službenika dobili 398 zabilješki. Najavo je da će protiv 64 osobe biti pokrenuti postupci zbog kršenja Zakona o zaštiti zdravlja ljudi.

Kada je riječ o kontroli cijena, koje su odlukom Vlade FBiH zamrznute na iznos kakav je bio 5. marta, i danas su morali izreći 11 kazni.

Ajdinović je rekao da se postavljaju šatori na 14 graničnih prijelaza, u skladu s odlukom Predsjedništva BiH, te da su neki već postavljeni i u njima je već pet osoba.

Generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH Admir Andelija poručio je danas da je elektroenergetski sistem stabilan. Podsjetio je da se u termo i hidro-elektranama rade 14-todnevne smjene. 

Napomenuo je da su osigurali da se na 42 šaltera pošti plaćaju računi bez provizije.

Podsjetio je i na odluku da neće isključivati kupce zbog zaostalih ili zakašnjelih plaćanja, a u skladu s predloženim Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih efekata usljed pandemije koronavirusa, neće obračunavati ni zatezne kamate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije