Sadik Ahmetović: Ne daj Bože da Senad Šepić upravlja državom

E. Halimić
Sadik Ahmetović: Ne daj Bože da Senad Šepić upravlja državom
Foto: Nezavisni blok / Sadik Ahmetović

Jedan od osnivača Nezavisnog bloka Fuad Kasumović napustio je ovu stranku, potvrdio je to u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Iznio je i niz optužbi na račun novoizabranog predsjednika NB-a Senada Šepića, ali i istakao da su ga na nepošten odnos upozoravale osobe koje su se na napuštanje odlučili nešto ranije.

Jedan od onih koji su već od ranije napustili stranku je i Sadik Ahmetović koji je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba kazao da mu je žao projekta koji je uništio Senad Šepić.

Ahmetović nakon isključenja za Radiosarajevo.ba: Politika Šepića doživjela propast

“Sretan sam što nisam učestvovao u ovoj lakrdiji u režiji diktatora Šepića, ono sto je govorio protiv SDA i gospodina Bakira Izetbegovića, danas je demonstrirao kako on to radi i kako bi ne daj Bože upravljao državom. Hvala Bogu da su glasači shvatili ko je Senad Šepić i potpuno ga ponizili na prethodnim izborima”, kazao je Ahmetović.

Dodao je da nepošteni Šepić promovira poštenu državu.

“Nezavisni blok ne postoji, postoji samo pečat koji treba Senadu Šepiću da može trošiti novac naredne četiri godine, a koji dobija NB zahvaljujući prvenstveno glasovima Fuada Kasumovića. Iznos koji će država izdvojiti je preko milion maraka za četiri godine. Tražio sam da se povuče nakon izbora i da ga zamjeni Fuad Kasumović, to je bila jedina šansa da ovaj projekat preživi, nažalost nije bilo sluha i nakon toga su stranku napustili skoro svi poslanici, većina odbora iz RS i jedan dio iz FBiH, na desetine obrazovanih ljudi među njima i desetak univerzitetskih profesora”, pojasnio je Ahmetović.

Govoreći za Radiosarajevo.ba, Ahmetović je istakao da je upravo to rezultat politike Senada Šepića.

“Dijete Šepića je današnji tajni Kongres koji pokazuje samo diktaturu i demokratiju na kojoj mu ne bi pozavidio ni sjevernokorejski lider. Kritikovao je SDA, a SDA je demokratskija u najmanjem mjesnom odboru u najmanjoj općini od cjelokupne politike i stranke Senada Šepića i njegovog kuma Amera Obradovića. Kod nas bi u Podrinju kazali šta očekivati od obične seoske varalice”, zaključio je Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije