BiH / I Kasumović napustio Nezavisni blok, Šepić ponovo izabran za predsjednika

14. 04. 2019. u 16:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Jedan od osnivača Nezavisnog bloka Fuad Kasumović napustio je ovu stranku, objavio je to na svojoj službenoj Facebook stranici.

Naime, danas je u Sarajevu održan Kongres ove stranke na kojem je biran predsjednik. Kandidati za predsjednika su bili aktuelni predsjednik NB-a Senad Šepić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

A prema nezvaničnim podacima, rezultat nakon prebrojavanja glasova bio je 146:46 u korist Šepića, nakon čega je Kasumović donio svoju odluku.

Prije proglašenja novog predsjednika delegati koji podržavaju Kasumovića su napustili salu.

Nezavisni blok u periodu nakon izbora je prošao kroz veoma burno razdoblje, nekoliko članova isticalo je kritike na račun rukovodstva, a iz stranke su isključeni Sadik Ahmetović i Salko Sokolović.

Također, je isključen i Elmedin Voloder, koji je odlučio djelovati suprotno stavovima stranke i podržati koaliranje sa SDA, što je učinio i Eldin Vrače (Snaga centra), iako je u Parlament FBiH izabran na listi NB-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA