Fuad Kasumović nakon napuštanja NB-a: Stranke razaraju bh. društvo

E. Halimić
Fuad Kasumović nakon napuštanja NB-a: Stranke razaraju bh. društvo

Gradonačelnik Grada Zenice Fuad Kasumović nakon što je objavio da napušta Nezavisni blok u razgovoru za portal Radiosarajevo. ba govorio je o dešavanjima na današnjem “tajnom” Kongresu NB-a, o razlozima, te planovima.

“Niti jedan medij nije pozvan da poprati Kongres NB-a koji je sedma stranka u BiH. To je potvrdilo one priče koje su u proteklom periodu do mene dolazile. Moram napomenuti da mene nikad nije zanimalo da budem predsjednik NB-a, ali sam se odlučio kandidirati da bi znao kojoj strani da vjerujem. Prije dva dana sam predao kandidaturu, onda dolazi Kongres sedme stranke u BiH i nigdje medija, nigdje transparentnosti”, pojasnio je Kasumović.

Dodao je da je NB sedma partija u BiH “uz svu skromnost zahvaljući njemu i glasovima iz Zenice”.

“Rekli su mi na terenu da Senad Šepić priprema te neke svoje delegate koji će za njega glasati, danas kad je bilo glasanje nisu dali nikom da uđe u prostoriju gdje su se brojali glasovi. Na kraju sam ja ušao i vidim sam svojim očima da se iz nekih kutija vade neki papiri, tačnije bunt papira. Nakon toga u tu prostoriju je uletio Šepić i počeo vikati da ja nemam pravo tu da se nalazim te da Stranka ima svoje organe i Statut”, ispričao je Kasumović.

Dodao je da je nakon toga rekao “uživajte i Allah imanet”.

“To mi je bio dokaz za ono što su mi mnogi već mjesecima govorili, naš slogan je bio ‘Poštena država’, a ovdje nema ni ‘p’ od pošteno. Prema tome ja ne želim da budem dio tog projekta. Svi iz Zenice su odmah napustili Kongres i najvjerovatnije stranku, a bez Zenice NB danas ne bi bio tu gdje jeste”, naglasio je Kasumović.

Prema njegovim riječima, njega su na ova dešavanja upozoravali i gospodin Ahmetović (Sadik Ahmetović op.a.) i Hadžić (Faruk Hadžić op.a.) koji su nedavno također napustili NB.

“Ipak, ja volim da se uvjerim samostalno u sve i nažalost danas sam se uvjerio da Šepić jednostavno hoće da ima stranku i da je on predsjednik i što se mene tiče nek bude, moju podršku više nema”, poručio je Kasumović.

Na pitanje o političkim planovima, Kasumović je kazao da “još uvijek ne znam šta će dalje u političkom planu”.

“Još uvijek sam gradonačelnik Zenice, ne znam šta će biti dalje. Ali stranke su čudo i one su te koje razaraju bh. društvo”, zaključio je Kasumović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije