Ahmed Husagić: Konačno imamo jasne stavove EP, nastaviti borbu za jaku BiH

7
F. V.
Ahmed Husagić: Konačno imamo jasne stavove EP, nastaviti borbu za jaku BiH
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ahmed Husagić

Ahmed Husagić, predstavnik Pokreta Snaga Domovine, bivši koordinator za integraciju austrijske političke partije SPD i jedan od čelnih ljudi bh. dijaspore u Austriji, čovjek koji je proteklih mjeseci održavao sastanke sa predstavnicima Euorpskog parlamenta, komentirao je današnju raspravu u zakonodavnom ogranku Europske unije (EU) o našoj zemlji.

Husagić ističe da "konačno imamo vrlo jasne stavove predstavnika Europskog parlamenta".

"To se moglo uočiti na pitanjima i izlaganjima pojedinih članova. Agresija na Ukrajinu ali i angažman mnogih patriota na objašnjavanju situacije u Bosni i Hercegovini su dali rezultat.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Važno je da se sad ne prestane sa aktivnostima koje vode ka jačanju političkih snaga u Bosni i Hercegovini koje žele stabilnu, jaku i jedinstvenu domovinu. Na drugoj strani treba nastaviti sa zahtjevima da se sankcionišu svi pojedinci i političke partije koje već godinama rade na dijeljenju bosanskohercegovačkog društva i na rušenju države", dodao je Husagić za Radiosarajevo.ba.

Prema njegovim riječima, sankcije moraju biti precizne i jake kako bi svim onim budućim rušiteljima bile primjer da sa takvim projektima i ne počinju.

"Želim na kraju, ipak, da naglasim da pored sankcija država i europskih institucija najvažnije i najoštrije sankcije mogu da uvedu građani i građanke na izborima u oktobru ove godine", zaključio je Husagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije