Agencija za statistiku BiH: Statističari provode Anketu o prihodima i uslovima života građana

0
Radiosarajevo.ba
Agencija za statistiku BiH: Statističari provode Anketu o prihodima i uslovima života građana
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Agencija za statistiku BiH, u saradnji sa entitetskim zavodima za statistiku, sutra, 20. maja, počinje sa provođenjem Ankete o prihodima i uslovima života (SILC) 2023. godine, na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Radi se, u skladu sa metodologijom Eurostata, o ponovljenom anketiranju domaćinstava iz slučajno odabranog uzorka od prošle godine zbog praćenja promjena nastalih u jednom domaćinstvu između dva talasa anketiranja, a radi uočavanja pojave dugotrajnog siromaštva i praćenja drugih socio-ekonomskih karakteristika.

Cilј ovog istraživanja je prikupljanje podataka o prihodima, siromaštvu, socijalnoj isklјučenosti, materijalnoj deprivaciji, socio-ekonomskim karakteristikama pojedinaca i uslovima života. Podaci će se koristiti za dobijanje glavnih socijalnih indikatora na nivou Bosne i Hercegovine i entiteta.

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Anketu će, do kraja jula 2023. godine, provoditi ovlašteni i educirani anketari, angažovani od strane zvaničnih statističkih institucija u BiH.

"Prikupljeni podaci su povjerljivi i u skladu sa odredbama Zakona o statistici BiH (Službeni glasnik BiH br. 26/04 i 42/04) biće korišteni isključivo u statističke svrhe", saopćeno je iz Agencije za ststistiku Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije