Lijepe vijesti: Evo kada počinje isplata aprilskog dječijeg dodatka u FBiH

0
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Evo kada počinje isplata aprilskog dječijeg dodatka u FBiH
Foto: Facebook / Ilustracija / Novac

Iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine objavljeno je kada se očekuje da će biti isplaćen dječiji dodatak građanima ovog entiteta. 

Saopštenje Vlade FBiH prenosimo u cjelosti: 

"Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da je obradilo zahtjeve za isplatu dječijih dodataka za mjesec april i naloge uputilo Federalnom ministarstvu finansija, koje će ih na račune korisnika uplatiti tokom naredne sedmice.

Evo gdje možete gledati borbu Lane Pudar za novo finale na Europskom prvenstvu

Evo gdje možete gledati borbu Lane Pudar za novo finale na Europskom prvenstvu

"Za mjesec april isplate su obuhvatile 54.261 korisnika, a po osnovu dostavljenih zahtjeva iz općinskih centara za socijalni rad s područja cijele Federacije BiH. Za dječije dodatke u mjesecu aprilu Ministarstvo je izdvojilo ukupno 11.004.540 KM", najavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Iz Ministarstva podsjećaju da je pravo po ovom osnovu odobreno za sva pravosnažna rješenja koja su zaključili nadležni Centri za socijalni rad, odnosno općinske službe socijalne zaštite kroz elektronsku bazu podataka.

Također navode da je tabela odobrenih zahtjeva po općinama i sa ukupnim iznosima, dostupna na web stranici Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku", navodi se u saopštenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije