Aerodrom u Livnu: Nova asfaltna pista i granični prijelaz za inostrane putnike

Fena
Aerodrom u Livnu: Nova asfaltna pista i granični prijelaz za inostrane putnike
Foto: relax-portal.info / Aerodrom u Livnu

Na uzletno-sletnoj stazi aerodroma "Stipo Krišto" u Livnu od danas do 15. septembra 2019. godine otvoren je privremeni granični prijelaz čime je omogućen dolazak letjelica s putnicima iz drugih zemalja, za Fenu je potvrđeno iz Aerokluba Livno.

Aerodrom u Livnu ima status sportskog aerodroma za letjelice težine do 5.700 kg, a registriran je u BHDCA pod oznakom LQLV.

Od njih se doznaje da je Zračna luka "Stipe Krišto" službeno dobila dvije nove piste, postavljena je nova asfaltna pista kao i pista s travom koje su prošle inspekciju i spremni su za korištenje.

Svake godine u ljetom razdoblju, tijekom juna, jula i augusta na aerodromu je moguće obaviti carinski i policijski pregled kod međunarodnih letova, a ti mjeseci upravo predstavljaju udarni hit po letovima jedrilica. 

Iz Aerokluba Livno napominju kako promet bilo kakvih roba osim osobne prtljage putnika nije dozvoljen te kako provjere putnika i robe obavljaju djelatnici Granične policije BiH i UIO BiH Kamensko.

Protekle godine registrirano je pedesetak slijetanja na aerodrom "Stipo Krišto" u Livnu, a ove godine očeke se veći broj kako letjelica tako i putnika, navode u Aeroklubu Livno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije