Potvrđeno / Livno: Došao u rodni grad iz Njemačke i u centru grada počinio samoubistvo

13. 05. 2019. u 13:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 88

Stanovnike Livna, posebno one koji žive u ulici Stjepana II Kotromanića, sinoć je oko 22:30 sati, uznemirio pucanj u automobilu marke Mercedes njemačkih registarskih oznaka.

Beživotno tijelo muškarca pronađeno u vozilu pored zgrade Vlade u Livnu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona po izlasku na mjesto događaja, pronašli su tijelo muškarca u automobile. Uviđajem je utvrđeno da je riječ o M. D., rođenom 1965. godine u Livnu, nastanjenom u Livnu, s privremenim boravkom u Augzburgu u Njemačkoj, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

“Tragedija se dogodila u ulici Stjepana II Kotromanića bb i najvjerovatnije je riječ o samoubistvu. Tijelo nastradalog je prebačeno u livanjsku mrtvačnicu, a Kantonalno tužilaštvo će odlučiti ima li potrebe za obdukcijom. U ovom trenutku ja tu informaciju nemam. Očevid je završen, tako da su život i saobraćaj u ovom dijelu normalizirani”, kazao je portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak za Radiosarajevo.ba.

Kako smo uspjeli saznati riječ je o Mirku Damjanoviću, koji je dugo bio izvan Bosne i Hercegovine. Prema našim saznanjima u rodnog gradu ga mnogi nisu poznavali, jer je otišao da radi u Njemačku.

“Koliko znam Mirko je jedno vrijeme boravio i u Hrvatskoj, gdje je pokušavao naći posao. Žao mi je što je završio na ovakav način”, kaže naš sagovornik.

U javnosti se govorilo da je u automobile ostavio oproštajno pismo, ali je to demantirao Vrdoljak.

“Ne, nismo nikakvo pismo našli”, dodao je Vrdoljak za Radiosarajevo.ba.

NEMA KOMENTARA