Advokat Alise Mutap: Odgovarala je na sva pitanja, spremna za saradnju

3
I. S.
Advokat Alise Mutap: Odgovarala je na sva pitanja, spremna za saradnju
N.G. /Radiosarajevo.ba / Alisa Mutap

Alisa Ramić (rođeno Mutap) danas je ispitana u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjčene u okviru istrage stradanja Dženana Memića, uz prisustvo advokata Nine Kisić i Gorana Dragovića.

"Mutap se nije branila ćutanjem, već je odgovarala na sva pitanja koja su zanimala Tužilaštvo BiH. Bitna činjenica koja nije poznata javnosti je da je Mutap, što samostalno i samoinicijativno, što uz pomoć advokata, u više navrata se ponudila organima gonjenja u pogledu saradnje i da se podvrgne svim vrstama vještačenja domaćih i stranih eksperata kako bi se utvrdilo njeno zdravstveno stanje - u pogledu toga da nema amneziju", rekao je Dragović za Radiosarajevo.ba.

Kako je napomenuo, Mutap je u više navrata "samoincijativno zahtijevala da se podvrgne poligrafskom testiranju".

"Njoj i njenoj porodici je, pored porodice Memić, u najvećem interesu da se ovaj slučaj riješi i apsolutno je bila i danas je spremna za saradnju. Pristaje na sve mogućnosti, samo da se ovaj predmet završi", poručio je Dragović.

Prema zakonskim odredbama, svaka od institucija ima pravo zadržati osobu 24 sata, te će Tužilaštvo BiH vjerovatno danas donijeti odluku o privoru ili eventualnim mjerama zabrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije