! / Upućen poziv privrednicima jedne općine na sastanak sa Adnanom Delićem

07. 07. 2021. u 17:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, s ciljem promocije Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2021. godinu, poziva privrednike s područja općine Centar na prezentaciju/sastanak s ministrom privrede KS Adnanom Delićem.

Prezentacija će se održati u petak, 9.7.2021. godine, s početkom u 15 sati u velikoj sali Općinskog vijeća. Iz Ministarstva podsjećaju da se Program sastoji od jedanaest pojedinačnih programa za koje je u Budžetu KS planirano 8,49 miliona KM.

Posebno ističu program „Obezbjeđenje kreditiranja pod povoljnim uslovima“ koji podrazumijeva plasman kreditnih sredstava uz sto postotno subvencioniranje kamatne stope, a sredstva za subvenciju kamate u iznosu od 5 miliona KM obezbijeđena su u Budžetu KS.

Ukupna sredstva koja bi se trebala implementirati po ovom programu iznose 90 miliona KM.

Opširnije o ovom programu, ali i ostalim programima iz Godišnjeg plana, privrednici će imati priliku čuti na prezentaciji uz mogućnost postavljanja pitanja o spomenutim programima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA