Adnan Delić sa rukovodstvom Udruženja poslodavaca: Na stolu niz zakona od značaja za radnike

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nodi

Kao i sve ostalo i ovo je prava lakrdija. Smailbegović poznati robovlasnik sa Nenadićem koji radi za veliki lobi, kao oni se bave pravima radnika. Smjesno i zalosno.

GRUNF

Molim Vas da me ne obrišete, a gospodinu Deliću želim da poručim ovo. Prava radnika ni po ovom Zakonu, a sumnjam da je namjera poslodavaca, po njihovim prijedlozima neće biti bolja, posebno u realnom sektoru. I dalje su radnici po svemu obespravljeni. Koju zaštitu imaju u obavljanju svojih poslova, čast rijetkim pojedincima, vratite se unazad i vidjet ćete na plus 40 masu radnika na građevini i po ulicama kao i na rudnicima te vozačima. Rad na određeno od 1 do 6 mjeseci je van pameti. Zašto? Zato što poslodavac može manipulisati radnicima kako hoće u cilju ucjenjivanja da ako želi raditi dalje, može ali zbog dodatnih troškova mora za manju platu jasno kao dan. Znači, da neduljim, ukidaju se i onako nikakva prava radnika na nivo robova tj vraćamo se u 19 vijek. Bosna i Hercegovina ostaje bez svojih stanovnika, a tek sad šta će biti, nažalost.

Freelancer

Freelanceri rade ugl za strane kompanije koje ih, naravno, placaju bolje od ovih domacih izrabljivaca i robovlasnika i kao takvi, dakle, uvoze svjez kapital u drzavu, a drzava umjesto da ih nagradi, gleda na koji nacin da im raznim nametima otme dio para, koje su judi posteno zaradili, za sebe.

Jole

Ovo sve ide na ruku poslodavaca da olaksaju uvoz strane radne snage citaj jeftinije!!!

IVA

U DRZAVAMA SA NESPOSOBNOM VLASCU STALNO SE MIJENJAJU ZAKONI!

/ Najnovije