Adnan Delić: 'Izjednačava se broj penzionera i radnika. Suočit ćemo se s još većim poteškoćama'

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Belma Mujadinović

PA KAKO NEĆE BITI KAD DRŽAVU VODI DIF KAKO ĆE DRUGAČIJE BITI

Niko i ništa

Nemojte se molim vas susretati s poteškoćama ! U svim zemljama svijeta nema poteškoća ,valjda se one same od sebe rješavaju ! Vama je najteže ,samo kod nas poteškoće , beskrajno vas žalim .

Trudimo se

Ima li šta za nas trudnice ?

E moj ministre

Tako je kada struka ne vodi državu, nego daj onog malog, on nam pomogao oko kampanje. Dok sjedite na tim foteljama, da makar imate pameti da pitate pametnije i iskusnije od sebe, da vam pomognu. Nažalost vi imate trip da sve znate.

Iva

Ukinuti 80% borackih penzija, smanjti place u 30% svim funcionerina , prestati financirati političke partije , ukinuti 70% vozila funkcionera i zabraniti upotrebu do 100 km , zabraniti korištenje helikoptera za funkcionere , putovanje avionom samo redovnim linijama bez posrednika Sa ovim bi se uštedjelo novca dovoljno da sestimulisu radnici penzioneri socijalno ugrozeni

Izjave

koje daje gospodin ministar kao da su pročitane iz romana Alan Ford. Propali SDA kadar koji je prešao u NiP a prije toga im je SDA sredila diplome na DiF-u

A-ha

Vidi se da je ministar završio DIF, jer ne zna da je naše zakonodavstvo već usklađeno sa međunarodnim i EU normama. Problemi u BiH su druge prirode, ali njih ne rješavaju oni koji sjede u parlamentu, drugim organima države. STRUČNOSTi i znanje je potrebno da se upravlja džavom. Kod nas oni koji nešto znaju nemaju mjesta za zaposlenje u državnom sektoru

Tiru

Ima li šta za nas trudnice ? ka Trudimo se Vi vec primile ... hha

Šta nije problem kod nas?

Radnici su prijavljeni na minimalce, ostalo na ruke. Još uvijek se radi na crno. To je država omogućila. Dakle, gore je i od samog broja radnika i penzionera. Sve naopako. Prvo sebi srežite primanja i potrošnju, besmislena putovanja nekih i ostalo. Biće manje problema za rješavanje, ako već ne znate kako dalje.

50e

Pojma vi nemate.

Tarkan

Ministre koliko si zaradio ovih zadnjih 6 godina ? Jel se skupilo barem pola miliona KM.

Svetislav Hadziemirhafizovic

Ti znas samo kukati.Pojma nemas o poslu koji radis.Ako nisi znao penzije se odnedavno isplacuju iz budzeta tj akciza na cigarete,alkohol,benzin itd.Svagdje u svijetu je ista situacija,zato je i uveden ovaj model da penzioneri ne bi zavisili od zaposlenih.Ocito da na DIF u nisi imao taj predmet.Ali izdrzi jos malo.Pola miliona penzionera nece glasati za vas ni na lokalnim ni na opstim izborima.

Selim

Pa kako ces imati veci broj zaposlenih kada masa ljudi radi na crno.Kod mene komsija otvorio u garazi automehanicarsku radnju,normalno na crno.Svaki dan uzima 5,6 stoja pa ti sracunaj.Inspekcije nigdje.Kod njega dolaze policajci u uniformama i daju privatna auta da im popravlja,umjesto da ga prijave.Covjek ne placa poreaz drzavi,radi na crno i niko nista.Dok god ne zatvorite te radnje i ne sankcionisete te ljude bice vam ovako.A VI STE VLAST.

Analiza

Mani se tih analiza i kuknjave. Znamo već 20 g. da smo propali. Nego hajte vi po pare da se uzme jedna povoljni kreditćić i fino to podijelite narodu da se može živjet.

/ Najnovije