Admir Katica ugostio članove EUFOR-a: 'Pružili punu podršku projektima MUP-a KS na jačanju policije'

0
Radisarajevo.ba
Admir Katica ugostio članove EUFOR-a: 'Pružili punu podršku projektima MUP-a KS na jačanju policije'
Foto Facebook / Antonio Canhot, Fatmir Hajdarević, Yves Flocon i Admir Katica

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica je u četvrtak, 18. aprila, ugostio specijalne savjetnike komandanta EUFOR-a Yvesa Flocona i Antonia Canhota koji su pružili punu podršku projektima MUP-a Kantona Sarajevo na jačanju policije i podizanju stepena sigurnosti.

Ove informacije Admir Katica je objavio na svom Facebook profilu, a mi ih prenosimo u cijelosti:

"Zajedno sa policijskim komesarom Fatmirom Hajdarevićem ugostio sam specijalnog savjetnika komandanta EUFOR-a Yvesa Flocona i Antonia Canhota, oficira u komandi EUFOR-a.

Adnan Šteta obavijestio građane: Evo kako teku radovi na izgradnji pruge prema Hrasnici

Adnan Šteta obavijestio građane: Evo kako teku radovi na izgradnji pruge prema Hrasnici

Sretan sam jer su predstavnici EUFOR- a iskazali zahvalnost za saradnju i podršku koju im pruža MUP Kantona Sarajevo, te da su kroz svoje redovne izvještaje utvrdili značajna unapređenja kroz saradnju sa OSCE-om na nabavci kompjuterske opreme za uspostavu i nadogradnju određenih baza podataka MUP-a Kantona Sarajevo koja će se nastaviti i kroz planirane obuke.

Predstavnici EUFOR-a su istakli da su kroz izvještaj definisali proritete u djelovanju, a to su: zaštita policijskih službenika kroz adekvatno opremanje, zaštita građana i borba protiv kriminala.
MUP Kantona Sarajevo – Uprava policije intenzivno radi na osiguravanju što boljih uslova za rad policijskih službenika kroz nabavku novih uniformi, opreme i materijalno-tehničkih sredstava.

EUFOR pružio punu podršku projektima MUP-a Kantona Sarajevo na jačanju policije i podizanju stepena sigurnosti Zajedno...

Posted by Admir Katica on Thursday, April 18, 2024

Predstavnici EUFOR-a su upoznati sa informacijom da je MUP Kantona Sarajevo – Uprava policije prvi u FBiH pokrenuo postupak nabavke novih uniformi za policajce još u oktobru prošle godine, a u skladu sa Uredbom o jedinstvenim policijskim uniformama, te da isti još nije zaključen isključivo zbog uloženih žalbi, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Usaglasili smo da su profesionalne i jedinstvene uniforme važne kako za policijske službenike, tako i za izgradnju i jačanje povjerenja između građana i policije.

Sigurnost građana u Kantonu Sarajevo, između ostalog, će biti unaprijeđena i u potpunosti opremljenim policijskim službenicima koji će zaštiti građane, sistem i ispunjavati svoju dužnost, po čemu će Kanton Sarajevo biti primjer ostalim kantonima u FBiH.

EUFOR je pružio snažnu podršku svim projektima MUP-a Kantona Sarajevo – Uprave policije na jačanju policije i podizanju stepena sigurnosti u Kantonu Sarajevo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije