Adamović potvrdio: Anesteziologinje koje su napustile KCUS dale izjave u Tužilaštvu

0
A. S.
Adamović potvrdio: Anesteziologinje koje su napustile KCUS dale izjave u Tužilaštvu
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija/KCUS i vozilo Hitne pomoći KS

Dio anestezoiologinja koje su prije dvije sedmice dale otkaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)dale su izjavu u svojstvu svjedoka, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju je za naš portal potvrdio njihov advokat Vlado Adamović, koji je kazao da je dio anesteziologinja, od njih ukupno 13, bio danas u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH.

"Ne mogu precizirati koliko ih je danas bilo u Tužilaštvu. Sedam ili osam? To nije ni bitno, jer će ostale dati izjave kada budu pozvane. Datum još nije preciziran", dodao je Adamović za Radiosarajevo.ba

Podsjetimo, 13 anesteziologinja je 5. maja kolektivno napustilo KCUS, jer Uprava ove ustanove s generalnom direktoricom Sebijom Izetbegović na čelu, umjesto da postupi po njihovom zahtjevu da se problemi u radu riješe, stavila ih je pod stručni nadzor.

Sve anesteziologinje su nastavile s radom u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, za što je Vlada KS dala saglasnost 14. maja.

Ranije je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor ove bolnice u izjavi za Radiosarajevo.ba kazao da su sve anestezoiologinje dobro došle u njegovu bolnicu.

"U Općoj bolnici uvijek ima mjesta za stručne i vrijedne ljekare, ima posla i za mnogo veći broj ljekara od ovih koji su danas napustili KCUS. Mi težimo da stvorimo respektabilan zdravstveni centar, da radimo u atmosferi u kojoj će se kontinuirano poboljšavati naše usluge i sa zadovoljstvom služimo građanima i njihovom zdravlju. U tom cilju, otvoreni smo za sve kvalitetne i stručne ljekare i medicinsko osoblje, koji su dobro došli u našu ustanovu", dodao je prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, direktora Opće bolnice "Abdulah Nakaš" za portal Radiosarajevo.ba.

KCUS-u su umanjena sredstva za plaće ovih ljekara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije