Prof. dr. Gavrankapetanović: Dobrodošli su svi doktori koji su dali otkaz na KCUS-u

8
A. S.
Prof. dr. Gavrankapetanović: Dobrodošli su svi doktori koji su dali otkaz na KCUS-u
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

U javnosti se danas pojavila informacija da je 13 anesteziologa odlučilo dati otkaz na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo (KCUS), jer su nezadovoljni uslovima rada.

Ova vijest je mnoge šokirala, ali i zabrinula, najviše zbog bojazni da li će zbog svega trpjeti proces rada.

S druge strane, kontaktirali smo prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, direktora Opće bolnice "Abdulah Nakaš", koji je za portal Radiosarajevo.ba kazao da su sve njegove kolege koji su odlučile dati otkaz dobro došle u Općoj bolnici.

"Solidarišemo se sa našim kolegama, ljekarima sa KCUS-a, koji su danas bili prinuđeni napustiti ovu bolnicu u većem broju, kako je javnost već upoznata. Naše kolege mogu uvijek računati da ćemo dati sve od sebe da ih zadržimo i omogućimo da nastave liječiti građane Sarajeva u Općoj bolnici", kazao je prof. dr. Gavrankapetanović za Radiosarajevo.ba.

On je potvrdio čeka upute i odluke nadležnog Ministarstva, Vlade i Skupštine Kantona i da ih izvršava.

"U Općoj bolnici uvijek ima mjesta za stručne i vrijedne ljekare, ima posla i za mnogo veći broj ljekara od ovih koji su danas napustili KCUS. Mi težimo da stvorimo respektabilan zdravstveni centar, da radimo u atmosferi u kojoj će se kontinuirano poboljšavati naše usluge i sa zadovoljstvom služimo građanima i njihovom zdravlju. U tom cilju, otvoreni smo za sve kvalitetne i stručne ljekare i medicinsko osoblje, koji su dobro došli u našu ustanovu", dodao je prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, direktora Opće bolnice "Abdulah Nakaš" za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, danas je održana hitna sjednica Vlade KS nakon što je potvrđeno da je 13 anesteziologa dalo otkaz na KCUS-u.

Premijer Vlade KS Edin Forto rekao je na konferenciji za novinare da - zahtijeva ostavku rukovodstva KCUS-a na čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović.

"Vlada će riješiti radno-pravni status i prijem u Opću bolnicu u roku od sedam dana. Zavod za javno zdravstvo će obezbijediti sredstva za plate kako bi podnijeti trošak. Zahtijevamo od Vlade FBiH da hitno smijeni rukovodstvo KCUS-a jer ovo možda nije kraj i jer nije prvi odlazak, a imamo informacije da još neki namjeravaju isto uraditi.

Ako su uslovi rada takvi, odgovoran je federalni ministar, Vlada FBiH i rukovodstvo KCUS-a. Odlučili smo da ćemo održati tematsku sjednicu u smislu da ispunimo ove zaključke koje smo donijeli i vjerovatno će biti u ponedjeljak", rekao je Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije