Adamović, advokat anesteziologa s KCUS-a: Odluka nema veze sa politikom

4
I. S.
Adamović, advokat anesteziologa s KCUS-a: Odluka nema veze sa politikom
Foto: Arhiv / Vlado Adamović

Čak 13 anesteziloga Kliničkog centra u Sarajevu danas je dalo otkaze.

Pravni zastupnik ovih zaposlenika, Vlado Adamović za Radiosarajevo.ba napomenuo je da se ne radi o političkoj odluci.

"Prekinuli su radni odnos na način, kako je navedeno, da će ispuniti obaveze u narednih sedam dana na način kako se definisalo u okviru otkaznog roka i poslije toga nisu više uposlenici", rekao je Adamović.

Objasnio je i razloge za ovakav potez.

"Razlozi su neslaganja oko rješavanja primjedbi koje su istakli vezano za uspješnost liječenja pacijenata i nije upravljeno protiv bilo koga niti ima veze sa politikama. Htjelo se ukazati na problem koji treba riješiti“, rekao je Adamović.

Poručio je kako je ovo djelo "humano i herojski".

"Nikoga od ovih ljekara politika ne interesuje niti to rade iz političkih razoga, nego je to profesionalni odgovor zadataka koji je stavljen pred njih. Nakon godinu rada svakodnevnog rada i umora, počeli su dobijati pozive iz tužilaštva gdje se govori o tome da ljekari ubijaju pacijente, morate shvatiti situaciju u kojoj su se ljekari našli - povukli su se, a ko je odgovoran neka rješava te probleme, a oni će rješavati svoj status", rekao je Adamović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije