A-SDA podržala SDP i Denisa Bećirovića za Predsjedništvo BiH

Radiosarajevo.ba
A-SDA podržala SDP i Denisa Bećirovića za Predsjedništvo BiH
Radiosarajevo.ba / Sa današnjeg potpisivanja Sporazuma
Političke stranke A-SDA i SDP danas su u Sarajevu potpisale Sporazum o podršci Denisu Bećiroviću, kandidatu Socijaldemokratske partije (SDP) za Predsjedništvo BiH.

Kako je na press-konferenciji izjavio čelnik A-SDA Nermin Ogrešević, podrška je data Bećiroviću, kao zrelom i vjerodostojnom kandidatu koji se čestito bori za Bosnu i Hercegovinu. U ovoj stranci smatraju da će Bećirović biti dobar član Predsjedništva.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, pak, govorio je vrlo pozitivno o stranci A-SDA, pozdravivši njihovu podršku i istaknuvši kako je ova stranka konstantno na putu rasta. Također je najavio potpisivanje sličnih sporazuma i i s drugim strankama, a sve s ciljem da iza Bećirovića "stane" blok političkih stranaka.

Bećirović nije krio zadovoljstvo izrečenom podrškom, kazavši kako su ovo prvi koraci okupljanja različitih političkih pravaca pod jednom zastavom.

Učesnici današnje konferencije osvrnuli su se i na pokušaj atentata na predsjedavajućeg Općinskog vijeća Cazina i jednog od osnivača A-SDA Rifeta Hozanovića, koji se desio jutros.

Uputili su apel nadležnima da što prije odgovorna osoba za taj akt bude privedena pred lice pravde: "Loše je da se ovakve stvari dešavaju jer je ovo država koja mora biti uređena i napredna na putu ka EU. Ovo karakterišemo kao teroristički čin i pokušaj ubistva", poručio je Ogrešević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije