Nikšić-Rusten: Denis Bećirović je najozbiljniji kandidat za Predsjedništvo BiH

Radiosarajevo.ba
Nikšić-Rusten: Denis Bećirović je najozbiljniji kandidat za Predsjedništvo BiH
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić je u posjetu primio ambasadoricu Norveške u našoj zemlji Guri Rusten, a tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u BiH, sa osvrtom na pripreme SDP-a za Opće izbore.

Tokom sastanka, predsjednik Nikšić upoznao je norvešku ambasadoricu o nedavno održanom referendumu SDP-a za izbor člana Predsjedništva BiH, kao i o detaljima Izbornog programa – Plan 10, saopćeno je iz SDP-a

"SDP je bio prva partija u BiH koja je, uvođenjem dodatnih demokratskih standarda, omogućila svojim članovima da direktno utječu na donošenje važnih partijskih odluka. Zato smo se i odlučili da našeg kandidata izaberu članovi SDP-a, te je skoro 30.000 članova to i uradilo. Izabrali su Denisa Bećirovića, koji osim članstva SDP-a, ima jako dobar rejting i kod građana. U završnim smo pregovorima da ga podrži i još nekoliko stranaka, čime će, sigurno, sa takvom podrškom, Denis Bećirović biti najozbiljniji kandidat za Predsjedništvo BiH“, naveo je Nikšić i dodao da osim kandidata za Predsjedništvo BiH, SDP nastavlja sa promocijom Izbornog programa – Plan 10.

"Upravo ovih dana obilazimo mjesta širom BiH, u kojima na programskim konvencijama predstavljamo naš Izborni program, u čijoj izradi su, između ostalih, direktno učestvovali i građani. Nudimo konkretna rješenja gorućih problema bh. društva i sigurno je da će to biti okosnica našeg djelovanja, ukoliko uspijemo dobiti priliku da formiramo vlast nakon predstojećih izbora", dodao je Nikšić.

Ambasadoricu Rusten je također zanimao stav SDP-a o izmjenama izbornog zakonodavstva, a uz tezu kako je SDP uvijek bio dio rješenja ovog pitanja, predsjednik Nikšić je dodao i to kako stranke na vlasti nemaju želju da se ovo pitanje riješi.

"HDZ-u i SDA jedino odgovaraju rješenja u kojima će oni uvijek imati monopol nad formiranjem izvršne vlasti, te na taj način zabetonirati svoje pozicije, bez obzira na rezultate izbora“, zaključio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije