Ugledni arhitekta Hasan Ćemalović o opasnostima gradnje luksuznog kompleksa u Sarajevu

/ Komentari (16)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nbs

Bravo savrseno pismo

Laik

Nekad smo se smijali tzv. ,,komunističkoj " gradnji jednoličnih zgrada sa istom spratnošću, istim prozorima,balkonima itd.. a danas se dešavaju još gore stvari i to najviše u užem gradskom jezgru od Pofalića pa do Bašćaršije. Jedna zgrada visoka 10 metara do nje zgrada od 30 pa opet od 15 a onda iznenađenje od 50 i tako dalje. Kao češalj polomljenih zubaca a o bojama i novim ,,modernim" fazonima krivih ,,ledo" zgrada da i ne govorim. Osnova zgrade 500 m a drugi sprat 1500.Puno toga bi se moglo napisati ali nema prostora.

Laik2

Sada grad izgleda kao kad dijete pobaca po podu svoje igračke.

nasvasta

Šta znaju tajkuni i političari sa diplomama iz štamparija njima je nauka i znanje neprijatelj.

Bos-Sa

Tako govori covjek i profesionalno strucan,dobronamjeran koji primjecuje greske nove tajkunske urbanizacije,tj.unistavanja grada kojeg uopce ne vole.Razmislite!!!!!!!!

dP

Fakat, zar si toliko naivan da misliš da će neko struku slušati ? Osvrni se oko sebe, na djelu su novi "arhiterkti", puno "stručniji" od tebe.

Svaka cast, potpisujem!

cestitam na realnoj slici stanja i potencijalnim nepopravljivim greskama u nastanku! Da imaju imalo rezona, uzeli bi vas za konsultanta i uradili redizajn. Svaka vam je primjedba na mjestu, posebno sve naveeno vezano za balkone!

za dP

Fakat, zar si toliko naivan da misliš da će neko struku slušati ? Osvrni se oko sebe, na djelu su novi "arhiterkti", puno "stručniji" od tebe. ka dP Pametniji, strucniji i sa iskustvo u oblasti arhitekture sigurno nisu. Teski politroni koji preko tkz demokratski partija (demokratiju nikad nisu shvatili) izivljavaju lisne frustracije pokazujuci plitko razumjevanje poziciju grada, urbanizma i stil gradnje koji treba da se uklopi u postojeci ambijent. Nisma vidio jendnu novu zgradu u gradu kojia se uklapa u postojeci ambijent- tipicno seljacko izivljavanje. Zavod za planiranje i izgradnju grada je vec degradiran od osmdesetih godina pa dodanas. Svi direktori promaseni slucajevi.

dP

To sam i napisao tamo gore. ;) Malo ukratko ali dovoljno jasno da nam uništavaju grad radi svog profita. Za 10tak godina imaćemo toxičnu sredinu iz koje ćemo morati bježati.

klik

hm hm, Čema d.o.o. nije dobio posao na Crnom Vrhu i odmah ništa nevalja......

2019...

https://aabh.ba/grad-i-necovjek-stop-investitorskom-urbanizmu/

Fute

Emir Granov pravi objekte sa lovom od banke rfzi i njenim direktorom bivsom i ostalim taldzijama .

Bfh

Sad vidite razliku između vrhunskog Hasana i frlje Mufida Garibije!

Ja pa ja

Jao jao…. Nemojte samo modernizacije…. U arhitecturi i dizajnu je sve malo vise subjektivno. Mnoga njegova misljenja su ustvari zastarjela. Uvjek je lakse komentariast, pogotovo negativno, necije dizajn solucije…. (Moja pozicija je spozicije profesije, arhitekture…. A ovi ostali koji cak razumiju I urbanizam I ekonomiju I privatne investicije…. Su bas smijesni…. Ignorantni…. I hajmo reci negativni… al hajd tako to ide kod nas….

Wham

Koji ste vi klocevi, covjek govori s aspekta da treba da bude slobodna ruza vjetrova, j....m vam pleme, magle i smoga puna nam kapa, da ko u tibri piljite u tudje stanove,

a kliziste ispod ?!?!

ulica Hakije Kulenovica je krenula nizbrdo, jos kad ovo zdanje pritisne brdo iznad, ima da svi budu u donjim ciglanama... niej bez razloga to brdo prazno, bez gradnje... ali nadje se neki cinovnicic gladan para izgleda u opcini centar....

/ Najnovije