Ne postoji bolji ručak za cijelu porodicu od pečenog pileta. Evo kako da vam kožica ispadne hrskava, meso savršeno ispečeno i da dobije lijepu boju, a sve uz pomoć jednog trika i jednog sastojka koji potpuno mijenja sve. riječ je o 3-4 gr...
Jesen i zima su pravo vrijeme kada iz ladica vadimo stare kuharice i spremamo jela koja griju dušu i tijelo. Jedno od takvih je omiljena mesna štruca sa kuhanim jajima koje su nam bake i nane spremale kao svečano jelo. Danas, ono je idealn...
Piletina je definitivno meso koje se najčešće sprema u kuhinji, a ako ste u potrazi za najboljim receptom za pohovanu piletinu, probajte ovaj koji vam predstavljamo ove nedjelje za brzu pripremu za ručak (a uvijek nam se žuri). U masu za...
U toku radne sedmice često posegnemo za proizvodima sa polica supermarketa koji nam skraćuju vrijeme za pripremu obroka. Jedna od tih namirnica je diljem svijeta omiljeni namaz, hummus, koji potiče sa Bliskog istoka, a popularan je i u Bi...
Tjestenina s kestenima i gljivama odličan je izbor za ručak ili večeru "na brzaka". Priprema ne može biti jednostavnija, a da napravite ovaj fini kremasti umak s okusom jeseni trebat će vam tačno onoliko vremena koliko i tjestenini treba da...
Gulaš je jelo koje zauzima posebno mjesto u tradiciji mnogih naroda, a njegovo bogatstvo okusa i mirisa mami na uživanje. Ovaj ukusni specijalitet, koji potiče iz srednje Europe, savršeno spaja meso, povrće i začine, stvarajući obrok koji...
Ovaj specijalitet, prepun pahuljastih kora i ukusnog fila, savršeno se uklapa u svaku priliku – od porodičnih okupljanja do svečanih ručaka. U nastavku pročitajte jednostavan recept za pileću maslenicu koja će se svidjeti svima. Sastojci...
Dok mnogi razmišljaju o izlascima ili dužim planovima, dobro je pronaći i trenutke za uživanje kod kuće s porodicom. U svjetlu poskupljenja namirnica, koje i dalje zadaju brige, donosimo vam savjet za brz i ekonomičan obrok. Ovaj put preds...
Za provjereno dobar ručak nakon kojega će svi tražiti tanjir više, spremite jedno od zaboravljenih, ali preukusnih jela čiji će miris probuditi nostalgiju za zimskim danima, u kojim se iz rerne širio miris neodoljivih - mlinaca sa piletinom...
Sjećate li se ovog jela koje su vam bake/nane i mame pripremale? Musaku od patlidžana ili tikvica su mnogi voljeli jesti u doba Jugoslavije, a mi vam donosimo recept iz prošlosti. Sastojci za 4 osobe 40 dag patlidžana ili tikvica1 dag sol...
Mladi kuhar iz Umaga, Antonio Brajković, javnosti je poznat po video receptima koje objavljuje na svom Instagram profilu, a jedan je ovih dana privukao posebnu pažnju. Riječ je o receptu koji košta tek 0,96 eura i to za četiri člana porodi...
Pripremi ćufte na nove, zanimljive (i savršeno ukusne) načine... Bilo da se poslužuju uz špagete, kao predjela na štapićima ili u bogatom umaku, ćufte su zasigurno jedan od najomiljenijih i najsvestranijih obroka. Ako imate svoj omiljeni,...
Svi se nekad zaželimo klasičnog variva od graha, ali grah se može jesti na još mnogo načina. Još uvijek tražite ideju za današnji ručak? Unesite malo promjene u kuhinju i isprobajte malo drukčiji recept za tradicionalno jelo – zapečeni gra...
Ovo jednostavno jelo od piletine i riže, priprema se u jednom loncu i obogaćuje karameliziranim kriškama limuna koje dodaju slatkoću i posebnu teksturu. Kriške limuna kuhaju se u masnoći od mesa dok se pulpa ne otopi, a kora omekša do te m...
Mladić (15) je odmoru u talijanskoj Rivi del Garda pronašao Louis Vuitton torbicu i odmah je predao policiji. Kako javljaju italijanski mediji, u novčaniku su bile kreditne kartice, identifikacijski dokumenti i više od 1.000 eura u gotovi...
Samo je jedan burek, a on je sa mesom i svi ga volimo! Pita je često komplikovana za napraviti, te nemamo uvijek vremena za "razvlačenje" jufki. Ovaj recept nam donosi burek u novom ruhu, ali starog ukusa koji će oduševiti sve - od najmanj...
Kljukuša je jelo je voli cijela BiH, a u Sarajevu se sprema na malo hrskaviji način. Sarajevo je grad mnogih jela, a bosanskohercegovačka kuhinja je jedna od najboljih na svijetu. Ukusi koji mame, a jednostavnost pripreme je odlika zašto...
Italijanska kuhinja nas uvijek oduševi, a ovaj recept za bolonjez sos je brz, ukusan i ide uz sve. Donosimo recept za mesni sos bolonjez, koji je vrtoglavo popularan i jedan od omiljenih, a dio je brojnih jela kao što su lazanje. Bolonjez...
Grah je jedna od omiljenih namirnica na našim trpezama, a ljeti nam dolazi u laganijoj varijanti kao zasitan obrok prepun nutritijenata. Grah je bogat proteinima, B vitaminima i mineralima, te je pogodan kao zamjena za meso u vegetarijans...
Kralj Charles III. okupio je porodicu u jednoj od kraljevskih rezidencija izvan Londona, a tokom odmora u idiličnom krajoliku vodit će se bitni razgovori o budućnosti Sredina augusta rezervirana je za porodično druženje britanske kraljevsk...
Trebate li ideju za brzinski ljetni ručak? Na pravom ste mjestu. Zapecite njoke s umakom od paradajza, sirom i još jednim dodatkom koji će jelo učiniti zasitnijim, ali i ukusnijim od običnih njoka. Nećete se znojiti uz šporet, sve što treb...
Poznata blogerica Ana Antunović, koja dijeli objave na Instagram profilu @kuhana_i_pecena na Instagramu, donosi nam dobar recept za jelo s piletinom. Ana piletinu koristi kako bi obogatila tortilje. U njenoj izvedbi one su ukusne i slasne,...
Ovo jednostavno jelo poznati je italijanski specijalitet, a njegov je karakterističan okus već omiljen širom svijeta. Iako mnogi tvrde da je sav čar u sosovima, nije naodmet iznenađivati tjesteninom. Stoga je tjestenina sa salsom i tunom j...
Gibanica je generacijama jedno od omiljeih jela u našim krajevima. Donosimo vam najbolji recept za ovu slojevitu pitu, a pri tome se najlakše pravi. Sastojci (za 8 osoba): 500 grama gotovih kora 500 grama sitnog sira 3 do 5 jaja jed...
/ Najkomentiranije
Predivne vijesti: Udruženje Pomozi.ba uplatilo više od milion KM područjima pogođenim poplavama
Denis Bećirović u Budimpešti žestoko kritikovao Rusiju: "Aveti prošlosti su opet probuđene"
Na "crnoj listi": Saša Magazinović dobio zabranu ulaska u jednu državu
Milorad Dodik donio odluku: Smijenjeno rukovodstvo "Šume Srpske"
Otvorena izložba Anite Zečić: "Prijedorska trauma je prijedorska tuga" priča istinu o zločinima
Pregledajte stare kolekcije CD-ova: Možete zaraditi i do 20.000 KM
Klanjana dženaza muftiji Šefki-ef. Omerbašiću: "Rastanci su teški i bude emocije"
Slavni chef otkrio trikove: Kako da vam sarma bude ukusna i sočna kao nikad prije
Doktorica pojašnjava: Da li se može jesti hrana sa poda?
Naučnici analizirali DNK žrtava drevnih Pompeja pa ostali šokirani: "Oni nisu ono što smo mislili"
Enid Tahirović o rukometnim Zmajevima: "Na Islandu smo pokradeni. Doborac će napraviti dobar posao"
Stigao i stav Ambasade SAD: Da li će Trump ukinuti sankcije Dodiku?
Otvoren je i VR showroom "Vladarice Balkana": Posjeta Zemaljskom muzeju BiH besplatna u petak
Bit ćete u centru pažnje: Pogledajte vatrene trendove za kosu ove sezone
Nakon izborne pobjede: Putin čestitao Trumpu i govorio o želji da "obnovi odnose sa SAD"