Vlada KS: Bravo, Elvedina Muzaferija!

1
Radiosarajevo.ba
Vlada KS: Bravo, Elvedina Muzaferija!
Foto: Facebook / Elvedina Muzaferija

Čestitku za sjajan uspjeh i prvu skijašku pobjedu za Bosnu i Hercegovinu našoj najboljoj skijašici Elvedini Muzaferiji uputili su Skupština i Vlada Kantona Sarajevo.

U nastavku prenosimo njihovu objavu u cijelosti:

"U sedmici kada obilježavamo 40. godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, za Bosnu i Hercegevonu stigla je prva pobjeda sa evropskih skijaških staza. Naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija svoje sve bolje rezultate krunisala je današnjom pobjedom u spustu u okviru Evropskog kupa.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Svi smo ponosi što Elvedina piše istoriju bosankohercegovačkog skijanja, jer su je njena upornost, borbenost i dobra forma doveli na najviše pobjedničko postolje u Crans-Montani u Švicarskoj.

Elvedini i njenom timu upućujemo iskrene čestitke i želje da joj sve buduće trke prođu bez povreda, s dobrim rezultatima, i novim pobjedničkim postoljima.

Bravo Elvedina Muzaferija!", piše u čestitki iz Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, danas, 11. februara, u Crans Montani su održane dvije utrke spusta, a u prvoj je Muzaferija zauzela sedmo mjesto.

Uspjeh karijere: Sjajna Elvedina Muzaferija ostvarila prvu pobjedu u Europa kupu!

Uspjeh karijere: Sjajna Elvedina Muzaferija ostvarila prvu pobjedu u Europa kupu!

Dosadašnji najbolji plasman u karijeri ostvarila je prošle godine kada je također u Crans Montani osvojila drugo mjesto u spustu.

Što se tiče Svjetskog kupa, najbolji rezultat Muzaferija je ostvarila nedavno kada je zauzela 14. mjesto na superveleslalomu u italijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Muzaferija je s današnjih 100 poena skočila na sedmo mjesto u poretku Europa kupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije