Veronika Velez Zuzulova nova Snježna kraljica

Anadolija
Veronika Velez Zuzulova nova Snježna kraljica
Slovakinja Veronika Velez Zuzulova i nakon druge vožnje na utrci Snow Queen Trophy na Sljemenu je postigla najbolje prolazno vrijeme i postala nova Snježna kraljica.

Uz Veroniku Velez Zuzulovu koja je nastupila sa startnim brojem 1 i osvojila ovu prestižnu titulu Snježne kraljice, drugo mjesto osvojila je njezina sunarodnjakinja Petra Vlhova.

Treće mjesto pripalo je Šarki Strachovoj iz Češke koja je za pobjednicom bila u zaostatku 52 stotinke.

Amerikanka Mikaela Shiffrin, dvostruka sljemenska kraljica i po mnogima favorit ove utrke, ispala je u prvoj vožnji ne završivši utrku. Isto se dogodilo i jedinoj hrvatskoj natjecateljici Leoni Popović koja je nastupila na 61. mjestu te predstavnici BiH Elvedini Muzaferiji.

Krunu Snježne kraljice Zuzulovoj je uručila državna tajnica za sport i jedna od najboljih skijašica svih vremena Janica Kostelić, a plaštom je Zuzulovu zaogrnuo gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Zuzulova je bila najbolja u obje vožnje, čime je potvrdila svoju nadmoć nad ostalim natjecateljicama.

Sutra se u centru grada vozi utrka skijaških legendi povodom 50 obljetnice Svjetskog kupa, a prekosutra, 5. siječnja, na Sljemenu se vozi muška slalomska utrka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije