Priprema skijališta u centru Zagreba za Snježnu kraljicu

Anadolija
Priprema skijališta u centru Zagreba za Snježnu kraljicu
U toku su posljednje pripreme za snježni skijaški spektakl Snježna kraljica - Snow Queen Trophy 2017, za utrke muškog i ženskog slaloma u organizaciji Svjetskog skijaškog kupa.

U utorak, 3. januara, na Sljemenu se održava ženska slalomska utrka Snow Queen Trophy, dok će se muško takmičenje održati 5. januara.

U utorak navečer, će na Trgu bana Jelačića od 18 sati početi izvlačenje startnih brojeva za žensku skijašku utrku.

Za tu svrhu, u ponedjeljak će ogradom biti zatvorena Bakačeva ulica koja vodi od katedrale do Manduševca.

U Bakačevoj ulici bit će napravljena kratka skijaška staza za koju će se kamionima tokom noći dovesti oko 900 kubičnih metara snijega.

U srijedu, 4. januara će, u danu pauze između ženske i muške utrke, na ovoj stazi nastupiti 18 legendi skijanja u znak obilježavanja 50 godišnjice Svjetskog skijaškog kupa.

Staza u Bakačevoj bit će dugačka 161, a široka osam metara. Od 5. do 15. januara ova staza će biti otvorena za građane, a za najmlađe bit će organizirana i škola skijanja u samom centru grada.

Uz prva dva pobjednika Svjetskog kupa, na ovoj će stazi nastupit će Ivica i Janica Kostelić, Alberto Tomba, Marco Girardelli, Tina Maze te brojni drugi skijaši i skijašice.

Staza na Sljemenu je pravilno zasnježena za utrku i niske temperature idu na ruku organizatorima. U gradu Zagrebu temperature su nešto više i iznad su preko nule, tako da će dovoženje snijega na ovu stazu biti organizirano kasnije večeras i tokom noći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije