Turkmenistan postigao 24 gola i upisao pobjedu protiv Kuvajta

Radiosarajevo.ba
Turkmenistan postigao 24 gola i upisao pobjedu protiv Kuvajta
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo Divizije III nastavljene su danas u Olimpijskoj dvorani Zetra. Prvi na led izašli su hokejaši Turkmenistana i Kuvajta.
 
Turkmenistan je nakon jučerašnje pobjede protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata (4:0) danas bio ubjedljiv protiv Kuvajta koji je sinoć poražen od Ledenih zmajeva (1:8) rezultatom 24:2. 
 
Nakon prvih 20 minuta rezultat je bio 8:0 za Turkmenistan. Soyunov je postigao dva gola, baš kao i Geldimyradov, Vahovskiyi kapiten Gurbanov. 
 
Drugu trećinu hokejaši Turkmenistana riješili su u svoju korist rezultatom 7:0. Gledimyradov je postigao još dva gola, a po jedan su dodali Gurbanov, Veleyev, Soyunov, Avdeyev i Berdiyev. 
 
Kuvajćani su uspjeli upisati se u strijelce u posljednjih 20 minuta utakmice. Turkmenistan je slavio i u ovom periodu igre rezultatom 9:2. Golove za Kuvajt postigli su Al Ajami i Alzidan, dok su za Turkmenistan pogađali Avdeyev i Veleyev dva puta, te Hydyrpv, Kuliyev, Savin, Barkovskiy i Gurbanov. 
 
U drugom susretu reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u 20 sati odmjeriti snage s reprezentacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije